ja przygotowywalam sie z:
Focus on CAE longmana - wyzej wspomniana ksiazka i do tego mialam jeszcze grammar practice - ale moim zdaniem to ksiazka bardzo przecietna,
poza tym : CAE PAckage - nie pamietam dobrze tytulu tez z longmana - to jest ksiazka z 2002 roku tak ze bardzo aktutalna i mozna znalezc tam wiele pozytecznych wskazowek, w dodatku sa do niej 2 plyty CD z listeningiem i speakingiem, poza tym do gramatyki warto przerobic sobie
Advanced Language Practice wydawnictwa Heinemann - wyjasnia bardzo prosto pewne braki w gramatyce ale juz na poziomie zaawansowannym - mi bardzo pomgla, poza tym mialam tez
Advanced Gold - ksiazka i cwiczenia z Longmana troche tez z tego skorzystalam, a do writingu polecam CAe writing Skills z cambridge - sa tam osobne dzialy poswiecone listom, artykulom, raportom itd. poza tmy testy polecam z cambridge albo z ksiazek albo te z poprzenich lat bo tylko one mniej wiecej sa zblizone do prawdziwego egzaminu, ja znalazlam testy w internecie z cambridge wraz z obszernym opracowaniem poszczegolnych czesci jest tam wiele pomocnych wskazowek i co wiecej pochodza one od samego zrodla
zycze powodzenia w nauce
papa