Ja polecam York. To najlepsza szkoła w Kraku (4 miejsce w Polsce) wedlug rankingu. Piszesz test i masz rozmowe kwalifikacyjna, ale to jest tylko sugestia do ktorej grupy masz isc, jesli np. powiesz im, ze chociaz napisales tak i tak to jestes pewien ze w tej grupie sobie nie poradzisz to idziesz do nizszej. Albo jesli powiesz ze chcesz isc na wyzszy poziom, bo np. jestes pracowity i dasz sobie rade, albo bedziesz mial wieksza motywacje to nie ma problemu, idziesz gdzie chcesz. Uwierz tak jest - sprawdzilam to. Sama chodze do Yorka na kurs do CAE (zaczynam od 6 pazdziernika z doroslymi (chodze do LO)bo nie bylo wystarczajaco ludzi aby zrobic grupe mlodziezowa :( ), naprawde podoba mi sie ta szkola i uwazam ze jest godna polecenia. Gama Bell tez jest dobrą szkolą, podobnie jak York posiada certyfikat PASE, jest mniej wiecej na tym samym poziomie , ale nie wydaje mi sie zeby panowala tam taka super atmosfera jak w Yorku ( jesli sie tam przejdziesz i zobaczysz miejsce gdzie sie uczysz to bedziesz wiedziec co mam na mysli:)) Generalnie nie polecam takich szkol jak Profilingua, uwazam ze sa nieco przereklamowane, dobra szkola nie ptrzebuje az takiej reklamy ( co 300 m ludzie z ulotkami ) aby przyciagnac uczniow....Jednak wszytsko zalezy od nauczyciela, nawet w super szkole mozesz trafic na olewacza....