szkola jezykowa we Wrocku?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy mogłby ktoś polecic mi dobrą (sprawdzoną na własnej skórze najlepiej:) ) szkołę językową we Wrocławiu? Chodzi mi o solidne przygotowanie do CAE...
Dołączam sie do pytania.Bardzo mi zalezy na tym by wybrac dobrą szkołę,a nie wyrzucic pieniądze w błoto.Czy ktos odezwie się z Wrocka i cos poleci?
Kaja a rozgladałaś się już trochę? Bo ja już mam swoje \"typy\" może Ty też już coś znalazłaś?
Przypuszczam,że wybiorę lektora,demostenesa lub empik.Poza tym jest jeszcze pol-lingua,ale nie wiem czy oni mają kursy wieczorowe,a takie mnie własnie interesują.
I co?Czy Twoje \"typy\" pokrywają się z moimi?Pozdrawiam
Ja chodze od dwoch lat do International House, zdałam FCE na B, za dwa lata bede zdawac CAE. Mysle ze ta szkola jest bardzo dobra, polecam.
Chodziłam do Lektora i do Germaniki. Dzieki temu mogłam porównać-polecam Germanicęszkoła z prestizem.
Kaja moje typy to Germanica i w mniejszym stopniu International House. Teraz Anka potwierdziła mi Germanice, więc chyba tam się wybiorę:)
Aniu mam ogromna prośbę: czy mogłabyś mi dac swojego maila, albo numer telefonu, albo jakikolwiek namiar, bo mam mnóstwo pytań dotyczących Germaniki i byłabym Ci ogromnie wdzięczna za udzielenie paru informacji. Jeśli nie chcesz podawać \"publicznie\", to proszę napisz do mnie na adres: [email]
polecam szkole przy kosciele babtystow- tanio , swietna atmosfera i rzetelne przygotowanie . z mojej grupy CAE zdało 90 % osob! do international hause tez chodzilam , ale strasznie sztywniacko i zdzierstwo - 2200zl za rok to paranoja!!!!
Sztywniacko?! Byc moze trafilas na kiepskiego nauczyciela lub grupe. U mnie atmosfera byla swietna, nauczyciele wspaniali , na luzie, (opowiadajacy sprosne dowcipy :D). Zadnych sztywiakow :P
Zaliczlam mnóstwo szkół we Wrocku. Oto moje opinie:
VERB - kiepsko
LEKTOR - bardzo dużo zależy od tego na kogo trafisz - może być nieźle ale i beznadziejnie (ja akurat bardzo źle trafiłam)
INTERNATIONAL HOUSE - super, zwłaszcza jeśli chodzi o przygotowanie do egzaminów
ENTRANCE ENGLISh (w kameleonie) - całkiem całkiem, wiele osób bardzo to poleca

ogólnie polecam IH, ale Baptyści też są na bardzo wysokim poziomie (tylko trudno się dostać). Nie zapominajcie też o British Council - tam też mają kursy!!!!
Teraz ja mam ogromną prośbę. Nie jestem z Wrocka, ale pewnei tam będę dojeżdżać na kursy. Moglibyscie podać mi jakieś namiary na IH albo tą szkołe przy kościele Babtystów? Gdzie to się mnij więcej znajduje, jak się można z nimi skontakrować itd. Z góry dziękuje :)
Baptyści- ul. Kłodnicka 2 (to gdzieś koło Astry),tel.351-45-87.
International House-ul.Leszczyńskiego(samo centrum blisko rynku),tel. 37-23-698
Pozdrawiam
Laura a gdzie we wrocku jest British Council???
To jest szkoła pod auspicjami BC czy jak to sie tam nazywa
English Language Centre
ul. Kuźnicz 21, tel 3752955
Wielkie dzięki, Pozdrawiam
A jak w tym miejscu z cenami?
hmmmmm - szczerze mówiąc nie wiem dokładnie, ale nie aż tak drogo jak w niektórych innych szkołach, Najlepiej dowiadywac się na miejcu. pozdrawiam
Kaja, ja właśnie dziś - po długiej rundzie po całym mieście i zadaniu milionów \"niewygodnych\" (podchwytliwych:) ) pytań w sekretariatach różnych szkół, zdecydowałam się w końcu na Demostenesa. Zrobili na mnie wrażenie najbardziej kompetentnych. A Ty już się zdecydowałaś? Jeśli tak, to napisz na którą szkołę - może trafimy do tej samej grupy, jeśli wybierzesz Demostenesa:)
>Czy mogłby ktoś polecic mi dobrą (sprawdzoną na własnej skórze
>najlepiej:) ) szkołę językową we Wrocławiu? Chodzi mi o solidne
>przygotowanie do CAE...

Czy ktos chodzil do EMPIKU? Chce sie tam zapisac, czy ktos moglby mi powiedziec czy warto wlasnie tam? Chce sie uczyc angielskiego, jesli ktos z Was tam sie go uczyl to prosze o opinie.
Z gory dzieki...
Ja słyszałam niezbyt pochlebną opinię o Empiku - choć z drugiej strony znam tylko tę jedną osobę, która tam chodziła, więc może po prostu jej akurat się nie podobało. Chociaż w rankingu Newsweeka Empik też nie wypadł zbyt rewelacyjnie :(
Akurat rankingiem Newsweeka nie warto się kierować. Gdzieś na tym forum był ciekawy wątek na ten temat. A Empik z tego co wiem jest dużą szkołą, więc jeśli na X00 zapisanych osób przypada ileś niezadowolonych to jest to w miarę normalne chyba, jak w życiu. Poza tym każdy lubi co innego, ja na przykład myślę że lektor powinien być osobą z interesującą osobowością i że powinien mieć dużo energii i dużo życia. A niektórzy wolą takich spokojnych i to chyba też jest OK, nie?
Może nie należy traktować takiego rankingu, jak jakiejś wyroczni, ale raczej chyba coś w tym jest, ze jedna szkoła ma więcej, a inna mniej punktów i dziwnym zbiegiem okoliczności te oceny pokrywają się z opiniami studentów i zdaniem ekspertów w tej sprawie ;)
w dobrej szkole jezykow obcych studenci powinni miec mozliwosc wyrazenia swoich opinii w formie anonimowej ankiety. niestety, nie zawsze i nie wszedzie takie ankiety sa organizowane, a i tak wyniki tych ankiet nie sa w zaden sposob upowszechniane. jesli jest sie w duzej szkole i jest tam kilkaset osob zapisanych na kursy, to niekoniecznie ma sie wglad w to, ile osob faktycznie zadowolonych jest z kursu, a ile nie bardzo.
Ja jednak obstaje przy IH , Baptystach , English Language Centre. A najlepiej to sprobowac wszedzie - jak gdzies nie ma tzw. lekcji probnej to moim zdaniem ta szkola nie jest warta uwagi. Po jednej lekcji oczywiscie niewiel da sie powiedziec ale przy okazji mozna pogadac z innymi lidzmi - czmu ucza sie tu a nie gdzie indziej, zobaczyc w jaki sposob prowadzone sa zjecia itp.
czy ktos ma opinie na temat tej szkoly?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków