Darmowe testy i książki do CEA

Temat przeniesiony do archwium.
Mam propozycję: zamiast kupować piekielnie drogie książki z ćwiczeniami i testami, może byśmy się wzajemnie wymieniali kserokopiami? Wyszłoby duuuużo taniej! Może niektórzy mogliby kserować taniej lub bezpłatnie, to może przy okazji poratowaliby kogoś? Ja w swoim mieście (Poznań) mogę osobiście odebrać od kogoś książkę czy testy i skserować to, potem książkę/test oddać, a w zamian dam ksero jakiejś innej, czy innych testów. Co Wy na to?
Hm.. ja też jestem z Poznania i będe się przymierzał za jakiś czas do CAE ale mam dla Ciebie radę: Biblioteka British Council koło EMPIKu, mają sporo książek do egzaminów, kaset itp. Co prawda większość nie można wyporzyczyć to można na godzine wynieść na ksero :) A ty jakie masz książki/testy już do CAE?

Pozdrawiam
A jest moze ktos z Krakowa kto chcialby sie wymienic xerami materialow?

pozdr

tmk

kontakt: [email]
Fredomirku!
Dzięki za dobrą radę - skorzystam z niej w najbliższym czasie! Powiedz mi proszę, czy aby cos wypożyczyć z tej biblioteki, musze się tam wpierw zapisac i cos zapłacić? I mam tam powiedzieć, że chcę wypożyczyć coś na ksero? Czy po prostu powiedzieć że wypożyczam na godzine lub dwie? Sorry za te pyt, może wydadza ci się niemądre, ale w różnych bibliotekach są różne zasady. Z góry dzięki za odpowiedź.
Korzystam z kasiązki R. Acklama i S. Burgess "Advanced Gold Coursebook", mam też kilka testów ściągniętych z internetu. A ty czym dysponujesz? Pozdrawiam
Ja proponuję odwiedzic biblioteki uniwersyteckie, tam, gdzie jest wydział filologii angielskiej; przewaznie mozna sie tam bez problemów zapisywać, jest ogromny zasób książek, także do FCE, CAE i CPE, mozna kserowac lub po prostu wypożyczyć, przerobić i oddać...
Ludzie proponują niezłe rozwiązania, ale może rzeczywiście możnaby się wymieniać kserowanymi testami czy podręcznikami? Ja przystaję na to! I chyba niezłym pomysłem jest osobiste pożyczanie i zwracanie materiałów, które można kserować - można zaoszczędzić komuś fatygi. Kto chętny do wymiany lub innej pomocy? Ja też mam Advanced Gold ... . Thanks!
AAbb! :) Do tej biblioteki to trzeba po prostu zapłacić 25zł za rok i sie zapisujesz, a jak wypozyczasz to mowisz ze na ksero na godzinke i tyle.
Akurat ja tez korzystam z Advanced Gold :) A kiedy zamierzasz zdawać CAE i czy uczysz sie sama? w szkole jezykowej? liceum? .. albo jakos inaczej ;)?

Pozdrawiam
Witam!
Ja się mogę wymienić testami CAE, jeśli ktoś jest z Wrocławia.
a czy nie lepiej, wygodniej i ogolnodostępniej bedzie jak udostepnimy swoje zgromadzone materiały na jakims serwerze?:) Pozdrawiam
Najlepiej byloby lepiej gdyby materialy byly udostepnione na serwerze jakims,ale niestety pewnie wiekszosc osob nie ma skanerow, zeby zeskanowac testy...

pozdr

tmk
Fredomirku!
Raz jeszcze dzięki za dobrą radę!!! Uczę sie w jednej z poznańskich szkół językowych, choć "uczę" to za dużo powiedziane, ciągle brak mi czasu, ale dokształcam się na ile mi czas pozwala. Zdawać będę chyba w przyszłym roku, a Ty? Gdzie i jak się uczysz? Dużo czasu przeznaczasz na angielski?
Pozdrawiam!
To też dobry pomysł, możnaby rzeczywiście umieszczać swoje testy czy inne materiały na jakimś serwerze. Jeśli ktoś nie ma skanera lub nie ma dostępu do takiej machiny, to wymiana kserokopii lub bezpośrednie pożyczanie sobie jest aktualne! Pomóżmy sobie!
Pozdrowionka!
Hej Aabb!

Ja też planuje zdawanie w przyszłym roku ale najprawdopodobniej dopiero w Grudniu.... nie wydaje mi się, żebym był w stanie do czerwca się wyrobić..
Uczę się tylko w szkole (I klasa LO) .. no i samemu w domku :) Hm... trudno określić czy przeznaczam dużo czasu... dziennie niezbyt dużo... po prostu sobie ajkies testy porozwiazuje do FCE albo CAE albo cos :). Ostatnio zdecydowałęm, że do CAE przyerobie samemu Upstream! Intermediate, Upper-intermediate i Advanced.. zobaczymy jak to będzie :) Po prostu robię tak dlatego, że uważam, iż mam braki w gramie, słowkach itp. itd. :)
Nie weim jak to będzie z chęciami :)
Pozdrawiam, Piotr
czesc
ja co prawda nie ejstem z wroclawia,ale bywam tam bardzo czesto i bylabym zainteresowana wymiana testow do cae... aktualnie jestem w posiadaniu CAE practice tests 1 i CAE practice tests(xero). bylabym wdzieczna gdybys mial u siebie cos innego.prosze o odp na maila: [email]
Hej! Ja też mam sporo fajnych testów, ale ksero i jakieś książki, chętnie wymienię. Co potrzebujecie i co oferujecie? Heja!
si! biblioteka british council w Poznaniu ma calkiem spoko materialy. duzo fajnych książek do CAE i nie tylko.co prawda - cześć (lepsza część) na miejscu (lub na xero) ale jest też pare egzemplarzy "na wynos" np. słynne testy (cz 3 i 4 biało- pomaranczowa i bialo-czarno-pomaranczowa okładeczka) (nie pamietam autora).tylko nie zawsze mialam za bardzo czasu na ich przerobienie, a termin oddania naglil :-/...
Fredomirku!
Odzywam się po dłuższej przerwie. Dzięki za dobra radę - korzystam z biblioteki British Council w Posen! Rzeczywiscie mają tam sporo ciekawych podręczników, z kasetami, plus sporo "simplifajdów" do poczytania. I co prawda większośc tych podreczników jest dostępna na miejscu, ale bez problemu babeczki wypożyczają na ksero na godzinke czy dwie. Ze skserowaniem tych dóbr "nie ma problema". Z przerażeniem stwierdzam, że też mam braki w słownictwie, więc musze poczytać coś na poziomie upper-intermediate & advanced. Słyszałam o English Vocabulary in Use na tym poziomie, autorstwa McCarthy & O`Dell. Wiesz coś może na temat tej książki?
Pozdrowionka i jeszcze raz THX za dobrą radę!
mam nietypowe pytanko, czy masz może odpowiedzi do testów coursbooka FC Gold Richarda Acklam`a? bardzo bym prosił o przesłanie-wielka, ogromna prośba...nawet gg czy mail. pozdrawiam
PS to taka nagła pilna sprawa...

lolek gg
;4226447
[email]
mam nietypowe pytanko, czy masz może odpowiedzi do testów coursbooka FC Gold Richarda Acklam`a? bardzo bym prosił o przesłanie-wielka, ogromna prośba...nawet gg czy mail. pozdrawiam
PS to taka nagła pilna sprawa...

lolek gg
;4226447
[email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa