CPE Use of English Virginia Evans 2

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich serdecznie!!!
Studiuję filologię angielską (jestem na 2 roku) i przerabiam samodzielnie książkę CPE Use of English by Virginia Evans 1 ale już mam większość za sobą i poszukuję cz 2 tej samej książki. Najlepiej z kluczem gdyż jak wspomniałam robię ją samodzielnie.
Czy ktoś miałby ją może?
Bardzo proszę o pomoc! ;)
Poproszę o link gdzie można ją pobrać lub
adres mailowy : [email]
ps.: Serdecznie polecam tą książkę wszystkim na filologii - jedna z lepszych jeśli chodzi o mnie ;)
Raz jeszcze proszę o pomoc...
englishtips.org

swoją drogą jak chcesz tłumaczyć, to nie musisz nic przerabiać, żadnych książek do CPE, bo w biurach tłumaczeń siedzą ćmoki, co nie kumają idiomów z tego pułapu. Co osobiście mnie nie dotyka, ale wkurza, i mówię to dlatego, że możesz się z takim stanem rzeczy droga studentko spotkać.

Tłumacz

Ps. Jak można nie znać wyrażenia "in the bargain" lub "to boot", dodawanych na końcu zdania? Nasze biura tłumaczeń schodzą na psy.
A ktoś kiedyś w ogóle widział drugą część? Bo o ile wiem, to skończyło się na pierwszej.
Dziękuję serdecznie za odpowiedź ;)
Myślę o tłumaczeniu, ale jednocześnie chcę posiadać możliwość uczenia. Jeśli mam być szczera bardziej znajduję się w tłumaczeniu i niestety spotkałam się z zjawiskiem "niedokształconych" tłumaczy, o ile można ich tak nazwać. O jakości takich tłumaczeń nie trzeba chyba nawet wspominać...
CPE robię przede wszystkim dla samej siebie - nie lubię stać w miejscu - cały czas muszę uczyć się czegoś nowego - a języka angielskiego i tak uczymy się całe nasze życie ;)
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za link ;*

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie