Use of english - moje opdowiedzi part 4:)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 59
poprzednia |
there x2
so
it
would
was
being
completely
correct x5
a ja would zostawilam bo would uzywa sie tez do przeszlosci...i to jest cos jak used to
szczerze mowiąc nie mam tak jak ty...so - zostawilam - bo podobno to jest dobrze, poza tym was, that, 2 razy there, aged, completely, it, i nie pamiętam więcej mam chyba 4 \"tiki\"
miałem 3 lub 4 correct
would było na pewno źle bo tam było would did czy coś takiego a powinno być przykładowo would do
pamiętam że miałęm aged, there, it, completely, would, boże a reszta?
było would amuzed
bylo tez give to us sth, to chyba TO bylo zle,nie?
ja to \"to\" wywaliłam
na moje to trzeba \'to\' wywalić bo
give sb sth
lub give sth to sb
a tu była pierwsza werja ;)
ja TO wyrzucilam, a z tym would to serio jest cos takiego i wlasnie jest would + 2 forma wiec would zostawilam
Po kolei szlo:
aged
are
to
so
being
there
was(nie pamietam)
would
that
completey
CORRECT
there
CORRECT
it(Ta koncowka byla koszmarna!!! wiec strzelalam..znowu:)
it
ja, 5 dobrze tez mi tak wyszlo. 2 na koncu pod rzad chyba powinny byc...
Ja miałam tylko 3 dobrze! Chyba trochę za mało :/
a ja sądze, ze was było correct, chodzi mi o takie was przy used to bo sie mówi be used to przyzwyczić sie do czegos, czyli, ze sie przyzwyczaiła, ze ma tyle kilometrow do szkoly chodzic.
Masz rację jeżeli po tym used to był gerund. A czy był to już nie pamiętam
też miałam 2 ticki na końcu!
A CO MACIE W TYM ZE SŁOWNIKAMI? TRUDNE BYŁO
myślałam, że mając 3 dobrze to trochę mało a tu widzę, że niektórzy podobnie mieli =)
Ja też miałam 3 dobrze, ale skreśliłam would i inne błędy mam.
a ja myślę, że to pierwsze there jest poprawne
ja miałem tylko dwa tiki;), w pierwszym zdaniu i piątym od końca
Jakby się przyzwyczaiła toby było she got used to a jeśli ona used to do sth to znaczy że coś tam robiła (szła ileś km do szkoły) a teraz tego nie robi
Gdy would w przeszlosci jako nawyk i cos co sie powtarza to wtedy would + normalnie czyli 1 forma...
tez mialam dwa ale raczej gdzies tak pod koniec:)
możesz mieć nawet tylko dwa tiki. Ja miałam trzy. Po tym nearby nie jest potrzebne it
Ja mam tak samo, też 2 razy correct :))) W przedostatnim mam \"that\" bo tam było że on \"worked there that he met her\", moim zdaniem bardzo skromnym nie ma takiej konstrukcji...
po tym used nie było gerundium. było was used to have to go...
Ja tez miałem 2 ticki tyle że raczej przy końcu na pewno po połowie...
Ja też jakoś tak miałam 2 correct i nikt mi nie wmówi, że było ich więcej, bo dobrze pamiętam ten tekst...
-w ostatnim...po nearby- \"it\" do wywalenia,
-w przedostatnim \"that\" do wywalenia,
-wczesniej \"was\", bo tam było She was used to go, a nie going
-\"completely\", przy too dark to go outside
-\"aged\"

Dalej mi się nie chce pisać...
I powiedzcie mi would może być, bo Used to i would używa się do przeszłości, prawda???
Moim zdaniem would nie pasował. Forma would + do odnosi się do przeszłości, ale tam było would + czasownik w 2 formie, a takiego czegoś chyba nie ma.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 59
poprzednia |

« 

Szkoły językowe

Zostaw uwagę