listening - napiszczie proszę jakie były pytania

Temat przeniesiony do archwium.
Do tych co są lub będą w najbliższym czasie po listeningu.
Bardzo, bardzo proszę, napiszcie jakie były pytania na listeningu. To moja najsłabsza strona i boję się że nic nie zrozumię. Napiszcie jakie daliście odpowiedzi. W każdej sesji zdający dzielili się takimi informacjami tu na forum. Mam nadzieję że i teraz się zjednoczymy. Ja oczywiście też napiszę co zapamiętałam ale mam listening dopiero 22.06.
Pozdrawiam wszystkich zdających
listening skladal sie z 4czesci. dokladnych odpowiedzi Ci nie podam, ale w 3 czesci wpisalem mniej wiecej cos takiego: shy, family, journey, secondary school, a dalej nie pamietam :P acha, pisalem TEST A. pozdrawiam i zycze powodzenia!
bardzo dziękuję za extra super szybką odpowiedź:)
zachęcam innych do wypowiedzi, podzielcie się proszę tym co pamiętacie, z pewnością wielu ludzi na tym forum będzie wdzięcznych za podpowiedzi.
Napiszcie też z jakiego jesteście miasta bo nie wiem czy Warszawa nie ma czasem innych testów
Jestem na swiezo po listening'u (CAE), bo pisalam dzisiaj w Lodzi wersje B miedzy godz. 14-15. Pierwszy tekst dotyczyl wyprawy na biegun polnocny (wypowiedz jakiejs babki) - niektore odpowiedzi byly trywialnie latwe, a inne niestety trudne. Na szczescie wiecej bylo tych latwiejszych do wylapania. Drugi tekst - raczej prosty, nie sprawil mi jakichs powaznych problemow, dotyczyl perfum (cos o produkcji i ogolne sprawy dotyczace ich sprzedazy). W pierwszych dwoch czesciach nalezalo wpisac jakies slowko/zwrot. Czesc trzecia - pani dyrygent opowiadala o swojej pracy (A, B, C, D) - niektore odpowidzi troche mylace, ale musze przyznac, ze ta czesc nie byla taka trudna :) Chyba gorszy byl ostatni tekst: 5 osob opowiadalo o powodach, dla ktorych wykonuje dana prace i jakie niedogodnosci sa z tym zwiazane. Lacznie byly 33 'pytania'. Mam nadzieje, ze moglam pomoc. Jesli cos byloby niejasne, podaje mail'a: [email]
Pozdrawiam i zycze powodzenia zdajacym.

»

Business English