FCE - listening lato 2006 wersja B

Temat przeniesiony do archwium.
W zwiazku z tym że zauwazyłam że o dżemie czy tam innych przetworach miały na listeningu rowniez osoby słuchające wersji E, stwierdziłam że załoze osobne podforum, zebysmy mogli na spokojnie sprawdzić jak napisalismy, a raczej porównać, bo sprawdzac to nam beda niestety daleko stad ;)
Wiec moze ja zaczne...
part1(kolejnosci pytan nie pamietam, niektórych w ogole nie pamietam ;))
*pytanie dotyczace jakiegos filmu akcji... zaznaczyłam ze generally film was worth seeing ( mozna bylo tez zaznaczyc ze byl trudny do ogladania ze wzgledu na miejsce zmiany w miejscach akcji i cos jeszcze)
*pytanie dotyczace wyjazdu jakies dziewczyny na wies z klasa (swoja droga ona sie krów bala :P) wybrałam odpowedz confussed beacause of arrangements ( bylo cos jeszcze o embarassment )
*pytanie o warunki pogodowe na drogach ...zaznaczyłam cold weather ( mozna bylo jeszcze strong wind and flood)
*pytanie o audycje radiowa...zaznaczyłam what people think about speed breaker ( mozna bylo jeszcze o ustawie rzadowej na ten temat albo o ... qrcze nie pamietam :P)
*pytanie o to kim jest mowiacy ( chodziło o jakas szkole plywacka ) ...zaznaczyłam ze nauczycielem tych plywajacych ( mozna bylo wybrac jeszcze ze trener, albo ojciec)
dalej niestety nie pamietam...
part2
1) wpisałam quality inspector, ale to jest chyba zle bo ty czyms byl ojciec mowiacego :P chodziło o general manager
2)grandson
3) Canada
4) 25%
5)oranges and lemons
6) by hand ( tak powedział i tak tez jest w słownikach :znazczy- recznie)
7) railway
8) dark green
9) village ( chociaz niktórzy mowia ze school - ale koncówka zdania wskazywałam na workersów nie ich dzieci ;) )
10) honey chociaz ja wpisłam jams :P
(nie w odpowiedniej kolejnosci to jest :P)
part 3
1) F ( czyli o tym ze nie zobaczyl jak pobija rekord ktosstam bo ktos sie wkradała do samochodu a gosc pracowała na parkingu :P)
2) mowiła jakas babka tez pracujaca na parkingu - wybrałam B - czyli goood organization bo babka powedziała ze dzieki temu ze wszystko bylo zaplanowane z gory to mogla sobie zlookac kawałek tych sportów :P)
3) D stara baba :P do kotrej przypisałam ze nie byla zadowolona z jednego performera :P
4) facet ktoremu przyporzadkowałam ze akceptował pzregrane
5) C czyli babka ktora spzredawął costam i do niej przyporzadkowałam ze byla zadowolona z zaistniałej opportunity ;)
boje sie ze odwrotnie trzeba było przyporzadkowac w 2 i 5 ;/
part 4
napisze pozniej jak sobie przypomne wiekszosc wiem z w pierwszym miałam C a zastaniwaiłam sie nad B z tym ze ona powedziała na poczatku ze miejsca to nie wymyslla tylko byly prawdziwe a zdarzenia byly wymyslone
Part4:

niepokolei

W pierwszym na pewno C - her ideas match her own (cos takiego).

w ktoryms tam byla zaskoczona podobienstwem tego kolesia do swoich postaci.

opowiesc z plazy - tego nie wiem, dalem na B (disappointed), bo na koncu dala tak ironiczniem to wam wystarczy!?! taka historia?! chociaz, moze byc tez opcja ze chciala pokazac jak daleko siegaja jej wspomnienia.

czemu nie pokazuje nikomu ksiazki przed jej skonczeniem - mialem C - ze nie chce widziec innych opinii na tym etapie

z tym work as writer each day.
dalem ze rutyna jej pomaga, c z tym fixed words na pewno nie, bo mowila o kims innym, b tez raczej nie, bo tam bylo, ze ciezko jej zaczac czy cos takiego.

i kurde dalej nie pamietam~~ :/
part 4)mam takrnrn1)her ideasrn2)memoryrn3)she can write about everything she wants (albo coś wtym stylu)rn4) supprised abut true character albo coś wtym stylurn5)cos z rutyna chyba arn6) nie pyta innych o zdnaiern7)jak zrobi przerwe to lepiej widzi błedyrnrninnych nie pamietam, piszcie proszęrnrnz co do tej dziewczyny od krów to ja napisałam ze była embarased, rnpogoda była - zimnarnradio,opinie słuchaczyrnfilm worth seeingrnrnkurde nie wiem co dalej wiec czekam na opinie
Hej, ja też miałam wersję BrnMiałam podobnie, tylko niektóre odpowiedzi inaczej. Inaczej mam:rnPart1: - pyt. o dziewczynie jadącej na wycieczkę :wpisałam embarresstrn-pyt. o szkołę pływcką wpisałam: trener, choć myślę, że to jednak był inny nauczyciel Reszta tak samo jak ty, Aniu.rnA jak macie na pytanie o tej tancerce: ideal partner?rnCo ciekawe( a może niepokojące) miałam większość odp.B i C. rnPart 4:rnquality inspector(ale powinno być chyba general manager), grandson, 25%, Canada, oranges and lemons, road( ale powinno być :railway), dark green, village. rnA co do Part 3 to zupelnie nic nie pamiętam. Gdybyści mieli coś po Writing (tematy), piszcie. Ja zdaję 17.06. Pozdrowienia. Powodzenia!
hmmm.. jak teraz czytam te wszystkie odpowiedzi to coraz bardziej sie boje ..umm
ja zazmaczylam tak
part 1 :
-pytanie o filmie- generally worth seeing,
-pytanie o dziewczynie wyjezdzajacej na wycieczke czy cos takiego- embarrassed,
--pytanie o warunki drogowe- flood, ale to raczej zle,
-cos o audycji radiowej - odp cos tam co mysla ludzie czy jakos tak
-pytanie o plywaniu - zaznaczylam ze coach,
part 2:
-tez mam quality inspector ale podobno zle
-grandson,
-Canada,
-25%,
-market (?),
-dark green,
-village,
-honey.
a reszty za bardzo nie pamietam....
tez zaznaczylam ideal partnerr.. to chyba byla odpowiedz B
też zaznaczyłam ideal partner, tak słabo już pamiętam :P
ale w tym part 2 - to prawie tak jak wy tylko że w pierwszym - general manager
o tych warunkach - to cold weather bo on cos tam nawijał o mrozie itp.
o tej wsi - to embarrassed a dlatego że powiedziała że GŁUPIO się czuje, ale nie wiem czy to dobrze jest

w part 3 kurcze, w próbnych to mi najlepiej szło a tu

tego drugiego nie jestem pewna, ja zaznaczyłam że to z siedzeniami, ale pewnie jest to źle ;)

a tak jak jedna z koleżanek powyżej

no ogólnie jestem zadowolona zdać raczej an pewno zdałam ale na ile ... eh :((
a tak w ogóle to ostatnie było troche durne

ja zaznaczyłam ze np. ona sie zmusza do pisania czy coś w tym stylu ale wątpie czy dobrze e

albo te wspomnienia - dałam C ;) eh

wszystko z taśmy rozumiałam, mówili dość wolno i zrozumiale ale te odpowiedzi... no takie, w tych wspomnieniach to... no nie wiem, ja tam nie usłyszałam nic takiego... zresztą ;)
z tego co piszesz to cwiczenia sie chyba powtarzaja ,chociaz sa wymieszane.pierwsze i drugie mialysmy takie same ale reszta sie nie zgadza.# part ja mialam o ludziach robiacych zdjecia lub krecocych film o dzikich zwierzetach,a czwarte o pisarce
a wogole to grupe E
no ja też mniej wiecej tak napisałam jak Wy powyżej, tylko w part 2 nie wpisałam chyba dwóch słów;/ ogólnie zadowolona nie jestem tak bardzo, mogło być łatwiejsze;/ mam nadzieje, ze inne części pójdą mi lepiej... szczególnie writing, reading i use of english.. Pozdrawiam i 3mam za wszystkich kciuki ;*
co do krów to zawstydzona o pływanie raczej nauczyciel. pogoda to zimno w pierwszym dałem sorry pytanie o speed limits sam nie wiem i tancerz też nie idealna?? a co z bird watcher 2 to chyba jasne w 3 zgadzam sie z tym który podawał. ostatnie to co do 1 czyli skad pomysły i dlaczego nie przyjaciół nie wiem
dla mnie najgorsza byla ta 3 czesc, nigdy mi to zbyt dobrze nie szlo ale te odpowiedzi byly bez sensu...nawe nie ulsyszalm zeby tam sie ktos gdzies wkradal do auta :D coz przyznam sie ze w tym part 3 duzo strzelalam. co do plywania tez dalam nauczyciela a w tej babce na koncu co ta ksiazke pisala to tez sie troche pogubilam chociaz jak czytam to mam podobnie co niektorzy...mam nadzieje ze te podstawowe 60% na zdanie bedzie....
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Programy do nauki języków