W zwiazku z tym że zauwazyłam że o dżemie czy tam innych przetworach miały na listeningu rowniez osoby słuchające wersji E, stwierdziłam że załoze osobne podforum, zebysmy mogli na spokojnie sprawdzić jak napisalismy, a raczej porównać, bo sprawdzac to nam beda niestety daleko stad ;)
Wiec moze ja zaczne...
part1(kolejnosci pytan nie pamietam, niektórych w ogole nie pamietam ;))
*pytanie dotyczace jakiegos filmu akcji... zaznaczyłam ze generally film was worth seeing ( mozna bylo tez zaznaczyc ze byl trudny do ogladania ze wzgledu na miejsce zmiany w miejscach akcji i cos jeszcze)
*pytanie dotyczace wyjazdu jakies dziewczyny na wies z klasa (swoja droga ona sie krów bala :P) wybrałam odpowedz confussed beacause of arrangements ( bylo cos jeszcze o embarassment )
*pytanie o warunki pogodowe na drogach ...zaznaczyłam cold weather ( mozna bylo jeszcze strong wind and flood)
*pytanie o audycje radiowa...zaznaczyłam what people think about speed breaker ( mozna bylo jeszcze o ustawie rzadowej na ten temat albo o ... qrcze nie pamietam :P)
*pytanie o to kim jest mowiacy ( chodziło o jakas szkole plywacka ) ...zaznaczyłam ze nauczycielem tych plywajacych ( mozna bylo wybrac jeszcze ze trener, albo ojciec)
dalej niestety nie pamietam...
part2
1) wpisałam quality inspector, ale to jest chyba zle bo ty czyms byl ojciec mowiacego :P chodziło o general manager
2)grandson
3) Canada
4) 25%
5)oranges and lemons
6) by hand ( tak powedział i tak tez jest w słownikach :znazczy- recznie)
7) railway
8) dark green
9) village ( chociaz niktórzy mowia ze school - ale koncówka zdania wskazywałam na workersów nie ich dzieci ;) )
10) honey chociaz ja wpisłam jams :P
(nie w odpowiedniej kolejnosci to jest :P)
part 3
1) F ( czyli o tym ze nie zobaczyl jak pobija rekord ktosstam bo ktos sie wkradała do samochodu a gosc pracowała na parkingu :P)
2) mowiła jakas babka tez pracujaca na parkingu - wybrałam B - czyli goood organization bo babka powedziała ze dzieki temu ze wszystko bylo zaplanowane z gory to mogla sobie zlookac kawałek tych sportów :P)
3) D stara baba :P do kotrej przypisałam ze nie byla zadowolona z jednego performera :P
4) facet ktoremu przyporzadkowałam ze akceptował pzregrane
5) C czyli babka ktora spzredawął costam i do niej przyporzadkowałam ze byla zadowolona z zaistniałej opportunity ;)
boje sie ze odwrotnie trzeba było przyporzadkowac w 2 i 5 ;/
part 4
napisze pozniej jak sobie przypomne wiekszosc wiem z w pierwszym miałam C a zastaniwaiłam sie nad B z tym ze ona powedziała na poczatku ze miejsca to nie wymyslla tylko byly prawdziwe a zdarzenia byly wymyslone