czy można poprawiać ocenę z FCE

Temat przeniesiony do archwium.
czy można poprawić ocenę z FCE w nastepnej sesji - grudniowej:
- z D na wyższą?
- z C na wyższą?
- co będzie jak będę poprawiać C na wyższą, a nie zdam za kolejnym razem - zabiorą mi Certyfikat?
- a jeśli ktoś ma B i chce mieć A, ale napiszę kolejny egzamin na C to mu zmienią certyfikat na ten z niżśzą oceną - czy będzie miał dwa, który będzie ważny?
matko ale ty masz problemy
ja chce po prostu zdać!!
z tego co mi wiadomo to możesz poprawiać , ale za każdym razem płacisz za cały egzamin, jak dostajesz gorszą ocenę, to pokazujesz tylko ten lepszy papierek i tyle, z tego co słyszałem to nie odbiera się certyfikatów, on jest dożywotni :))

osobiście uważam że to głupota pisać drugi raz FCE na lepszą ocene, już lepiej się pouczyć i zdać CAE lub od razu CPE, pozdrawiam
życzę Ci żebyś zdała
Ja natomiast lubię się przygotować na każdą ewentualność, taka juz jestem :))
dzieki, ale osoba z C na FCE chyba by potrzebowała wiele godzin (ze 2 lata) nauki, żeby przystąpić i zdać ten wyższy poziom, skoro osoby z A na FCE często dostają C na CAE
ale za to radość i satysfakcja większa, a jak ktoś się MOCNO spręży to i w rok się wyrobi, a skoro sam certyfikat już masz (fce) to ci się nie pali, bo masz juz potwierdzenie znajomosci języka, więc teraz na spokojnie możesz się uczyć do CAE
a poprawianie oceny to tez trochę zachodu a zysk mniejszy

pozdrawiam i życzę powodzenia
zawsze możesz się upewnic na forum british council
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę