Speaking - pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem właśnie na świeżo po speakingu - zdawałam dzisiaj o 9 rano :-) Przejdę od razu do pytania które mnie nurtuje. Z samego speakingu i swoich wypowiedzi jestem naprawdę zadowolona, mówiłam płynnie, bez większych problemów - myślałam, że będzie gorzej. Jednak w 3 części, mieliśmy b. dużo obrazków no i te nieszczęsne 3 minuty. Nie zdążyliśmy z partnerem wybrać dwóch najlepszych. Sama konwerzsacja szła nam dobrze. Według was ile mogą nam odjąć punktów? Bardzo proszę o odpowiedź. :*
Zainteresowanym mogę opowiedzieć co było na obrazkach i jaki był temat przewodni części trzeciej :-)
Olu, nie jest to niezbędne, by zdążyć zrobić wszystko. Tak samo zresztą przy porównywaniu obrazków. Jeśli mówiłyście dobrze nic wam nie odejmą.

A tym, co miałaś, to oczywiście się podziel ;-) Jestem pewna, że jest tu mnóstwo zainteresowanych osób !
ja też dziś zdawałem speaking i naprawde nie jestem z siebie zadowolony :(. Część pierwsza była ok. Druga część dotycząca fotek poszła mi najgorzej. Troche się zaciąłem i nie starczyło mi czasu. Trzecia część z wyborem fotek poszła mi najlepiej a czwarta część tak w miare. Teraz tylko modlić się o te 60% =[. I czy wiecie może za co najczęściej egzaminatorzy odejmują punkty. Wiem że popełniłem kilka błędów językowych a także miałem kilka zawieszek no i ta 2 część która nie poszła mi najlepiej =[ ehhh na listeningu za 2 dni odrobie!
Czesc wszystkich,moje gratulacje :) Chcialabym sie dowiedziec o co dokladnie Was pytali w czesci pierwszej??
Ja jestem zainteresowana pytaniami i tematem przewodni puntu trzeciego.Z gory wielkie dzieki.
Już odpowiadam :-) W części pierwszej pytania nietrudne, pamiętam tylko te dwa
W jaki sposób spędzasz wolny czas w domu?
Gdzie mieszkasz i co podoba Ci się w tym miejscu?
Obrazki do porównania: Na jednym mężczyzna z komórką w ręku, obok niego bagaż w tle samolot. Na drugim dwa samoloty lecące nad przepaścią. Miałam też odpowiedzieć na pytanie, co jest bardziej "enjoyable"
W 3 części - bardzo dużo orazków z 8 lub 9, polecenie było takie
Znajomi chcą wybrać sięw podróż do innego kraju. Jakie są metody poznania tego kraju, kultury itp Przedyskutować różne sposoby w oparciu o obrazki i wybrać 2 najlepsze. Nie zdążyliśmy ani omówić wszystkich (przynajmniej tak mi się wydaje), ani wybrać najlepszych, ale dyskusja była płynna i ciężko byłoby ją przeprowadzić szybciej, biorąc pod uwagę, że mój partner często sięwahał i mówił dość wolno (z całym szacunkiem dla niego :-) ) Na pewno mogło być lepiej ale ogólnie jestem zadowolona i dziękuję za wasze odpowiedzi :* Wierzę, że będzie dobrze :P
Co do obrazków kolegi - taśma produkcyjna i dopiero co wydrukowane gazety. Na drugim fotograf z paratem na meczu piłki nożnej.
ja z kolei miałem nastepujace zadanie: miałem sobie wyobrazić że w środku miasta budują park i co w nim mogłoby się znajdować: wybraliśmy skatepark i boisko do piłki nożnej, zrezygonowaliśmy z zoo
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

FCE - sesja letnia 2007