I jak wrażenia po?

Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna
może znacie poprawną odp. z usa do przykładu z ordinary. pojawiła się tu odp. unordinary i ja też taka miałam, ale w słowniku internetowym znalazłam extraordinary...
Hmm ja pamiętam z listeningu mniej więcej to, co wy ale - np. PONY przez jedno "n". "big cats" jako tytuł tej płyty. i też wpisałam romantic chociaż zupełnie nie wiedziałam co powinno tam być =)

Natomiast w ostatnim zadaniu zaznaczyłam, że ten koleś nie "worked normally" tylko że świętował w knajpie bo uslyszalam tam, że to nie przeszkodziło mu w normalnej pracy... no ale nie wiem.

z use'a nie wiem czy ruchy windy powinny być smooth czy slight? zaznaczylam smooth. a i raczej powinno być "extraordinary" to znaczy nadzwyczajny a tam chodziło chyba o nadzwyczajne ptaki czy coś.
A mnie się wydaje, że może być extraordinary i unordinary to chyba nie ma różnicy w znaczeniu
Sprawdziłam w dwóch słownikach i w żadnym nie znalazłam słowa "unordinary" więc nie wiem czy to jest poprawne ale extraordinary na pewno istnieje więc stawiałabym na to.
http://www.answers.com/unordinary takie slowo na pewno istnieje spotkalam sie z nim wielokrotnie, ale być może extraordinary jest powszechniejsze
tez dalem smooth ruchy windy
a w use wpisalem unordinary zamiast wlasnie tego extraordinary no ale tez mi sie wydaje ze takie slowo istnieje i jedno znaczy "niezwykle" albo "extrazwykle" a drugie przeciwienistwo zwyczajnosci(zwykle-nie!) wiec chyba wychodzi na to samo :I
Witam,
Wiecie może czy gdzieś można dostać test który był w tej sesji? Będę zdawał na wiosnę i chciałbym zobaczyć jak test wygląda po zmianach(chodzi głównie o poziom trudności).
Z góry dzięki za pomoc.
wadaje mi sie za za bardzo pokreslilam na writingu. jak traktowane sa pzrekreslenia? wydaje mi sie, ze to jest do odczytania ale ogolnie moja praca nie wyglada zachecajaco. Mam chyba z 8 skreslen w tym kilka dluzszych. Jak mi to ocenia?
aha, wracajac do tematu: egzamin sam w sobie moze nie byl bardzo trudny ale stres + czynniki rozpraszajace uwage.. (skrzypienie krzesel itp.). Listening byl b. trudny. Zdawalam w Anglii.
Ogolnie jest to egzamin do zdania tylko trzeba wiedziec jak do niego podejsc-techniki zdawania itp.
Nie mozesz zobaczyc testu z ostatniej sesji. one beda publikowane za jakies kilka lat. Najlepiej sciagnij sobie ebook z ostatnimi testami Cambridge (wyszly 3 ksiazki z testami opartymi na nowych zasadach). Ebooki znajdziesz na www.englishtips.org
Gdzie są te ebooki - wszedłem na strone która podajesz ale jakos nie mogę znaleźć.
Ja zdałem FCE w poprzedniej sesji na B, wiec za wszystkich trzymam kciuki. Najtrudniejszy był reading wg mnie - bardzo długie teksty do dopasowania, jednocześnie bardzo pokretne.
Jeśli chodzi o kreślenia - trudno powiedziec. Jezeli skreślenia nie zakłócaja mozliwosci czytania i zrozumienia tekstu, to ich wpływ jest niewielki. Jesli zaś czytający będzie "confused" - obnizy notę - ale tylko w zakresie formy graficznej i przejżystosci tekstu.
Podobnie na listeningu - uczą zeby pisac zgodnie z zasadami gramatyki, np. pewne zeczy duża litera itp., ale wydaje mi się, ze to mało ważne, głównie sprawdzaja czy zrozumiano tekst, a czy napiszesz millions zamiast million - nie wazne. Pozdrawian i trzymam za was kciuki.
ebooki masz tutaj:
http://englishtips.org/index.php?newsid=115[tel]
http://englishtips.org/index.php?newsid=115[tel]tu jest chyba 'stara' wersja
i b. dobry ebook+ nagrania, najnowszy Ready for fce:
http://englishtips.org/index.php?newsid=115[tel]
Yo,
Ile kosztuje pierwszy certyfikat?;]
6[tel]* 8 (zł)
aha, dziekuje bardzo;]
Zależy, generalnie nie lubią pokreślonych prac i obniżają punkty. Jak mimo to praca trzyma poziom, to będziesz miec spokojnie co najmniej nad borderline.
Mast, miales racje. Pobazgralam prace ale i tak mialam w granicy bordeline, tzn wyzszy bordeline.
Zdalam FCE na C. Najlepiej reading, listening, najslabiej-speaking
tez zdalem :)!!
Uffff, i ja też :D
Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna

»

Studia za granicą