Pamieta ktos jakie odpowiedzi dal w lst wersja \"C\"

Temat przeniesiony do archwium.
hej, ja juz kurcze tak calkiem nie pamietam,,, ale powiedzmy ze PART 2 byla banalna, i szkoda ze myslalem ze ta luka z \"and\" na srodku to byl przyklad ;-)

Natomiast czy pamietacie jakies odpowiedzi z Part 1,3,4?
słłuchaj skoro takie banalne to może jakieś podchwytliwe?:) nie no żartuje....życze ci jak najlepiej....może jak sobie przypomnisz to napiszesz jakies podpowiedzi:))pozdrawiam
Hej, ja też miałam \"and\" i też to potraktowałam jako przykład. Tylko, że zdawałam w Opolu i miałam wersję B. Może oni z tymi wersjami to coś kręcą. Napisz o czym były twoje części, bo u mnie to ta druga to był wywiad z kobietą, która pracuje w firmie wydającej przewodniki, trzecia o motorbikes a czwarta o kucharzu (A B lub C). Odpisz.
ja pamietam tyle:
Part 1, rozne sytuacje, nie bardzo pamietam
Part 2, cos o grotolazach... to wlasnie tutaj bylo to moje \"and\" ale chyba tam powinno byc cos jak \"have | fresh air AND space | available\"... pierwsza odpowiedz chyba tunnels, a reszta juz prosta.
Part 3, jakas rozmowa na temat zlego wplywu reklam zabawek na dzieci, dosyc proste, nie pamietam odpowiedzi bo tylko \"YES\" \"NO\" bylo
Part 4, rozmowy z pracownikami statku chyba, dla mnie najgorsza czesc...
No to mieliśmy inne wersje, nie oszukują oni z tymi wersjami. Tylko zastanawiam się czemu aż w dwóch (co najmniej) zastosowali ten chwyt a and. To nie jest test na spostrzegawczość, ani na inteligencje, tylko na znajomość języka i powinni stosować przejrzyste formy. Czyli nie powinni w ogóle pisać \"and\" albo zrobić dwie luki, a and normalne po środku. Bardzo dużo osób się na to nabrało.
cześć, czytam , czytam i nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym \"and\", napiszcie co było tu podchwytliwe. Dzieki
Czy jestem jakos zle zorientowany czy sa jakies zmiany w part 3 bo zawsze to chyba polegalo na laczeniu odpowiednich zdac dla okreslonych speakerow... ?
powiedzcie prosze co mieslicie na listeningu !!!!
W tej części (part 2) trzeba wpisywać słowa lub fragmenty zdań w luki. Te luki były na teście obrysowane kwadracikami (jak to zwykle bywa). I w piewszym zdaniu w luce było wpisane po srodku handwitingiem (wydrukowanym) and. I większość osób nie miała czasu albo nie zaprzątała sobie głowy przeczytaniem tego bo myśleliśmy, że to przykład. Gdy przyszło do wypełniania answer sheet to dopiero wtedy zauważyłam, że tu też trzeba było coś wpisać. Co do pytań , miałam wersję B, w w pierszej części były scenki tak jak pamiętam:
kobieta dzwoniąca z pociągu zaby zapytać się kiedy ma spotkanie, facet uprawiający nukrowanie, trudno zapamiętać bo różne sytuacje. $ pytania łatwiejsze, 4 trudniejsze (ale nie trudne). Druga część- wywiad z kobietą, króra pracuje w firmie wydającej przewodniki (bardzo łatwe z wyj. tego \"and\", 3 Spikerzy mówiący coś o motorbikes i trzeba było wybrać odpowiedź podsumowująco, to co oni poweidzieli (to było najtrudniejsze), 4- wywiad z kucharzem i trzeba było wpisywać ABC, I minuta nie starczyła na przeczytanie tych putań przed ich wysłuchaniem.
czy w part 4 sa teraz zawsze pytania do ktorych sa odp?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę