Ołówkiem w kartach odpowiedzi!!??

Temat przeniesiony do archwium.
Ja chciałam poruszyć pewien nękający mnie problem związany z listeningiem. Mianowicie...rozumiem, że zaznaczaliśmy odpowiedzi ołówkiem w arkuszu zadań, ale zdziwiło mnie to, że na karcie odpowiedzi też ołówkiem! I podpisać też musieliśmy się ołówkiem, i kody wpisać też ołówkiem. I naprawdę mnie to zdziwiło bo jak to tak może być, żeby ołówkiem zaznaczać, przecież każdy może sobie to w każdej chwili zmazać, albo nie wiem co...Proszę, napiszcie co o tym sądzicie. Pozdrawiam.
Skanery czytają tylko ołówek HB . Długopisu nie odczytają. i ostrożnie z gumowaniem, nie może nawet niewielka kreska może być odczytana przez skaner. Gumujcie bardzo dokładnie!!
No dobra,że czytają tylko HB. Ale po 1...było wiele osób mających zwykłe ołówki, pytali się tych egzaminatorów czy mogą być, oni przytaknęli, inni mieli ołówki techniczne czy jeszcze inne. Po 2 w tamtym roku wszyscy pisali czarnymi długopisami, skoro skanery czytają tylko ołówki, to czy na writingu w kartach odpowiedzi będziemy pisać ołówkiem, bo ja słyszałam, że długopisem czarnym...i teraz też na listening kazali nam wziąc długopisys, a okazało się, że są nie potrzebne. Coś tu nie gra.
No to nie ma sie, czym martwić. Ja biorę długopis (niebieski), 2 ołówki i gumkę.
a gdzie zdajesz? bo ja w nowohuckim centrum kultury
w Centrum Katowic :)
"to czy na writingu w kartach odpowiedzi będziemy pisać ołówkiem"
Przecież writingu nie sprawdza maszyna tylko człowiek! I pisze się długopisem...
Boże.. ja podpisalam imie i nazwisko dlugopisem niebieskim... reszte olowkiem bo z poczatku nie wieedzialam o wymogu uzywania olowka.... co teraz ??? BOŻE... mogą mi nie uznać ? plis, odpowiedzcie
sprawdzą twoją prace na 99.9%. Nie moze być przyczyną oblania egzaminu podpisanie sie długopisem.
mnie tez to na ppooczątku dziwiło zdawałam FCE w czerwcu... ale powiem wam .. ma sie co zastanawiac - długopis czy ołówek..poprostu wszytsko piszcie ołówkiem, ja writing też mialam obowiązek pisac ołowkiem..taki tam mają regulamin i juz
jejku z tym writingiem chodzilo mi o reading i ude of english - uogólniam
jak mają taki regulamin, to po co piszą, że należy wziąć ze sobą czarny długopis?
nie przejmuj się, moja koleżanka z wrażenia to się w ogóle zapomniala podpisac na arkuszu z zadaniami tylko na karcie odpowidzi sie podpisala...ale powiedz sama...czy nie wydaje Ci sie to dziwne z tymi ołówkami??
a gdzie pisze ze ma byc czarny, nie znalazlem tego
pisałam FCE w czerwcu, wszystko trzeba było ołówkiem, nawet w poleceniu do writingu (wypracowań żeby nie było wątpliwości) było napisane zeby pisać ołówkiem ale te babki kazały nam pisać dlugopisami
Tez slyszalam, ze writing trzeba dlugopisem pisac. W brudnopisie mozna olowkiem.
Wszystko poza writingiem piszemy OLOWKIEM!!! :)
Normalnie jak to czytam to mi się robi slabo!!!!!!!!!!!!!!1
Moze bardziej zajmijcie sie swoja wiedza z dziedziny angielskiego ktora napewno bardziej wam sie przyda a to czym pisac to wam powiedza ....wystarczy słuchac egzaminatorow.....
Lidia jak Ci cos nie pasuje w tym co tu jest napisane to po co sie w ogole wypowiadasz co?? teraz Ty sama nad tym pomysl...
no właśnie nikt cie nie pytał o zdanie
dzieki za wsparcie akinaaa:):):):ludzie na forum pisza to co ich interesuje i pytaja o to, wiec nie rozumiem o co takiej lindzie czy lidii chodzi...a tak poza tym to jak Ci poszedl FC??
na razie to mialam tylko speaking - moze byc choć nie jestem do konca zadowolona. a reszta w sobote no i listening w niedziele.
ooo...to jutro masz writing,itd, a pojutrze listening?? ja juz po speakingu i losteningu...na szczescie...a gdzie piszeszZ??
skoro wy macie prawo do pisania na forum wszystkiego co wam sie podoba to takie samo prawo ma też Lidia dlatego z niego korzysta...jesli juz tak koniecznie chcecie sie na kims wyrzyć to najpierw zastanówcie się czy wasz tekst to nie hipokryzja....pozdrawiam i śmieję się wam w twarz
no spoko...tylko pomyśl...tutaj rozwijany jest jeden temat, niech Lidia poda nowy temat np "Tu możesz się wyżyć i ponapieprzać na innych"...wystarczy...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Olimpiada języka angielskiego