wiec jaka ksiazka najlepsza...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

szukam dobrej (tj obszernej w tresci i dobrze napisanej) ksiazki do samodzielnej nauki do fce, moze i na ang.pl jest opis ksiazek ale wynika z niego ze wszystkie one maja jakies wady ktore je dyskwalifikuja, to za nudna to za malo w niej cwiczen, qurcze wiem ze nie ma ksiazki idealnej, ale co mi polecice ? jakos nie mam ochoty ekeperymentowac, a szukam czegos solidnego
pozdro
ile osób tyle opinii....
a faktycznie: KAŻDA książka ma jakieś wady
No właśnie :)
Sam człowiek nie jest doskonały, a to on właśnie je tworzy :)
Jak istota nie w pełni doskonała ma stworzyć coś doskonałego ;) Hehe

Noi poza tym żaden autor nie sprosta wymaganiom każdej osoby, bo każdy ma inny gust i każdy poszukuje czegoś innego...

Dlatego naprawdę nie wiem jak przedstawi się ten wątek.
Być może ktoś coś wreszcie poleci, ale jak już tak się stanie to każdy będzie polcał coś innego i znowu nie będziesz wiedzieć co wybrać...

Jednakże mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże,
ja niestety nie wiem... :(

Pozdrawiam
W sumie ten temat byl poruszany na tym forum milion razy, ale niech Ci bedzie ;). Ja polecam Mission:FCE częsc 1 Virgini Evans&Jenny Dooley wydawnictwa Express Publishing. Jest to swietna ksiazka, duzo readingow, dokladny opis i wskazowki jak napisac na writingu dane wypracowanie. Duzo idiomow i phrasel verbs(duzo cwiczen z nimi zwiazanymi) sa takze testy na listening, a takze obrazki i pytania do speakingu. Na koncy ksiazki Use of english sporo cwiczen a takze swietne Key word transformation. Po przerobieniu tej ksiazki i rozwiazaniu kilku testow z Practice tests do tej ksiazki obiecuje ze bez problemu zdasz FCE. Aha wedlug mnie use of english warto potraktowac osobno i zakupic do tego dodatkowa ksiazke np. Use of English Virgini Evans. Ufff ale sie rozpisalem, no ale mam nadzieje ze moja opinia rozjasni Ci troche sprawe ;). Pozdroofka!!
Cześć,
Jeśli potrzebujesz książki kursowej na rok to polecam Masterclass FC (nowe wydanie), na pół roku Fast Class (szybki kurs) a jako dodatek leksykalno-gramatyczny FC Use of English wydawnictwo OUP.

« 

Pomoc językowa