ile czasu kucia do FCE

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanko, jestem po 3 latach nauki angielskiego w szkole, od wrzesnia będę chodzić prywatnie 2x w tygodniu do nauczycielki, czy w ciągu 2-3 lat mam szansę dobrze przygotować się do FCE ???. I drugie pytanko: mam książke Oxford Practise Grammar autor - John Eastwood, czy jest ona dobra do przygotowania sie do FCE ? z góry dziękuje za odp :)
jak bedziesz pracowala i bedzie ci zalezalo to rok i bedziesz gotowa ;) ta ksizka jest polecana przez wielu lektorow ja osobiscie korzystalam z knockoutow ale wszystko w twoich rekach 3mam kciuki =*
rok temu zapisalem sie na kurs angielskiego do prywatnej szkoly (wczesniej only w normalnej szkole przez 3 lata angielski), przez caly rok w prywatnej szkole sie obijalem, raz na jakis czas wpadlem tylko na sluchanke :/ Zdawalem FCE w czerwcu i mam C :D Wiec chyba bez problemu dasz sobie rade po 2-3 latach, a nawet po roku ;d
Wszystko zalezy od Ciebie :D jak się przyłożysz to możesz nawet za rok zdawać. Ja zdawałam po 5 latach i mam ocenę A :). Zapisz się na jakiś kurs do FCE ( chodziłam na taki 4 razy po 45 minut w tygodniu z native speakerem i bardzo mi pomógł). Jeżeli chodzi o książke do gramatyki (jest tam też vocabulary)to polecam First certificate practice (with key) - Michael Vince with Paul Emmerson :)
A ja polecam ksišżke Virgini Evans do gramatyki ( oczywiscie z kluczem ) Jeœli jš całš przerobisz to bez problemu zdasz "use of english"Powodzenia!

« 

Pomoc językowa

»

CAE - sesja letnia 2005