struktura egzaminu FCE

Temat przeniesiony do archwium.
hej,mam parę pytań organizacyjnych.jak jest zbudowany egzamin FCE,nie chodzi mi o same części writing,reading tylko chcę wiedzieć ile razy trzeba przychodzić na egzamin.czy sesja writing papers 1,2,3 pisze się w jeden dzień za jednym zamachem a listening i speaking za drugim? czy też jest to inaczej zrobione? i ile dni wynosi mniej więcej przerwa pomiędzy tymi sesjami? o której godznie jest egzamin zazwyczaj?rano czy później?czy należy brać garnitur na egzaminy?mam rozumieć że egzaminy są na tygodniu(pon.-pt.)?
to wszystko zalezy jak ci rozplanuja w BC w czasie trwania sesji - ok. miesiaca, ja mialam najpierw listening - chyba godz. 11.00 chyba sobota - ok 50 min to trwalo; pózniej speaking ok 10 min albo krócej to strasznie szybko biegnie - w inny dzien nie pamietam jaki - niektórzy mieli w ten sam dzien obie czesci; reading, use i writing w jeden dzien chyba sobota ok. 6 godzin z przerwami, czyli w moim przypadku byly to 3 dni; wszystko dostajesz na rozpisce wczesniej dokladnie dni i godziny i gdzie; ubiór dowolny - nikt nie mial garnituru, czyli normalnie na luzie, pzdr
1,2&3 jednego dnia, listening kolejny 1 dzień i speaking jeszcze jeden dzień...czyli 3 dni wyrwane z życiorysu ;) Pozdrawiam
u mnie przerwy pomiedzy wszystkimi 3 egzaminami jw. napisalam byly okolo tygodnia ale to nie jest regula, godziny tez sa rozne, niektorzy maja na 8 inni na 11, albo pozniej , tylko chyba pisanie jest tak od ok. 8 albo 9 nie pamietam bo trwa dlugo ok. 6 godzin
Witam. Mnie całe FCE zajęło 2 soboty bo speaking i listening miałam w tym samym dniu ok. 4 godziny przerwy. A za jakies 3 tyg. miałam pisemną cześć.
a czy zawsze sesja zaczyna się od listening i speaking?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków