Hewings czy Murphy?

Temat przeniesiony do archwium.
Nie mogę się zdecydować co kupić
Gramatykę Martina Hewingsa czy Murphy'ego
Tymbardziej że są w tej samej cenie. A może coś innego? Oczekuję po przerobieniu gramatyki dobrego przygotowania do FCE. Aha jestem na poziomie intermediate, przerobiłem wysłużoną już gramatykę Janusza Siudy, ale wiem że to za mało. FCE zamierzam zdawać za ok. 2 lata
Gwoli ścisłości:
English Grammar in Use 3rd edition - Raymond Murphy
lub
Advanced Grammar in Use 2nd edition - Martin Hewings
Vince!!! Tyle Tobie powiem. Vince i to zarówno gram jak i vocab- najlepszy. Polecam ;)
moim zdaniem to Murphy wystarczy na FCE. Hewings chyba troche za trudny i mozesz sie zniechecic.
Zdecydowałem biorę Murphy'ego. Wbijam jutro do księgarni.
Tylko jeszcze muszę się zastanowić czy wziąć wydanie z CD czy bez. Jezu daj mi determinację bym to przerobił!!

P.S Ile wam zajął czasu Murphy???
Murphy jest ok. - lepiej z CD. Zobaczysz, czym wiecej sie bedziesz uczyl to latwiej pojdzie. Najlepiej troszeczke ale kazdego dnia.
Tylko ktoś mało rozwinięty kupuje bez CD. No chyba, że nie ma w swoim komputerze CD.
Aha a jaką książkę wzbogacającą słownictwo polecilibyście mi?
potrzebuję książki, która uwzględnia takie słownictwo np. w formie ćwiczeń na kolokacje, luk, wisielców lub innych bajerów itp. oczywiście do self-learningu

http://www.angielski.edu.pl/list_fcewords.php.html

najlepiej z transkrypcją fonetyczną (lubie te ładne znaczki :P, użyteczne). Macie jakiś tytuł do zaproponowania??
Witam,ja mam tylko jedno pytanko,bo ja sie nie orientuje ile trzeba umiec na jakikolwiek egzamin ale czy naprawde przerobienie Murphy'ego wystarczy na FCE,bo ja ta ksiazke przerobilam i wydawalo mi sie ze to za malo i kupilam Hewingsa,troszke trudniejszy to fakt.Tak wiec Murphy wystarczy??
No i stałem się posiadaczem Murphy'ego. Zabuliłem troszkę bo 65,90 hssss.... boli cena no ale spodobał mi się dział z phrasalami i ogromna obrazowość murphy'ego cholera nie żałuje ale mógłby być tańszy!! :/
Tak - ale ta ksiazke bedzie ci sluzyla przez dlugi czas.
wiem ze to glupie pytanie ale macie na mysli Murphy'ego intermediate czy advanced?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

CAE - sesja letnia 2006

Zostaw uwagę