Czy ktoś wie coś o egzaminach z ang. w KSAP?

Temat przeniesiony do archwium.
Jaki jest poziom egzaminów w Krajowej Szkole Administracji Publicznej? Czy będąc w grupie FCE warto ryzykować i zdać egzamin w KSAP? Proszę o radę: [email]
Zdawalem egzamin do KSAP w tym roku i powiem Ci, że poziom jest o wiele, wiele wyższy od FCE. Przykladowo w czesci "listening" byl trudny tekst o programach Unii Europejskiej oraz wiadomosci radiowe po "amerykansku" o szczycie ONZ. W czesci "reading" tekst o systemach zarzadzania jakoscia a w czesci "writing" trzeba bylo napisac szefowi referat o bezrobociu w Polsce + czesc gramatyczna. Zdobylem 75 pkt na 100 i przeszedlem dalej. Pozdrawiam
Mam prośbę-mógłbyś napisac cos wiecej o egzaminach do KSAP-u.Chodzi mi przede wszystkim o egzamin z języka angielskiego,ale jesli mógłbyś napisac też cos o pozostałych etapach to byłabym Ci bardzo wdzięczna.Jeśli to nie problem odpisz na moją pocztę: [email] góry dziękuje za pomoc.
Szkoda że odpowiedź tylko na prywatną skrzynkę :(.Przede mną też jest za chwile II etap i również jestem ciekawa czego powinnam się spordziewać.Jak długiego tekstu do napisania wymagają?Gramatyka tzn?jakiego rozdzaju ćwiczenia?Czy teksty do wysłuchania są raczej dobrze słyszalne czy też poziom jak na testach CEA czyli dalej niż 5 pierwszych rządów nic nie słychać?Serdeczne dzięki dla tego kto się odezwie z pomocą.Hej
hej też chciałabym zdawać do KSAP ale mało jest dostępnych informacji o egzaminach np. o poziomie trudności. jeśli ktoś podchodził do egzamionów to mam prośbę niech opisze swoje doświadczenia, co należy powtórzyć przed egzaminem na co zwrócić szczególną uwagę itp, z góry dzięki
Magda
[email]
Hej! ja także jestem zainteresowana zdawaniem do Krajowej Szkoły Adm. Publ. ale bardzo mało jest informacji co do egzaminów, a jedynie co wiem to że są bardzo trudne!!Chciałabym się skontaktować z osobami, które też tak jak ja wybierają się tam, a także absolwentami tej Szkoły.
Mój e-mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Programy do nauki języków