Virginia Evans

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
Mam pytanie co do książki tej autorki a mianowicie Use of English. Przeglądałem ją i faktycznie ćwiczeń to ma dużo ale jakoś nie widziałem klucza do nich żeby porównać zrobione zadanie.
a moze kupiles bez klucza;P
Do tych książek 1 i 2 części są Teachers books, kosztują ok. 1/2 ceny książki. Przyjemnej nauki!
No faktycznie, zapomniałem o Teacher\'s book, dzięki za podpowiedź:)
Mam jeszcze jedno pytanko, czy ktoś korzystał z książki tej autorki ale z listeningu i speakingu bo słyszałem że też są dobre. Dzięki za podpowiedzi.:)
ja korzystałam ,osobiscie uwazam ze do speakingu sa bardzo pomocne...co do listeningu wiele osob uwaza ze jest zbyt prosty...moim zdaniem jest takze bardzo pomocny i naprawde warto zaopatrzyc sie w te ksiazke ps-zdalam FCE na B:)
A ja mam te ksiązke,ale z niej nie korzystalam wlasciwie i zdalam na A. Nie w książce leży sukces!
Sa trzy komplety: część 1, 2 i 3 a w każdej;
Listening & Speaking Skill - 10 pełnych egzaminów
Practise exam papers - po 10 egzaminów z Use of Engish,Reading, Writing
Kasety magnetofonowe - 6 sztuk
Teacher\'s Book do tych dwóch poprzednich książek - odpowiedzi do wszystkich egzaminów i dodatkowych testów, przykładowe Listy i wskazówki do 2 cz. writingu - bardzo dobre.
We wszystkich częściach jest ten sam materiał lecz oczywiście rózne testy ( teksty)
Według mnie najtrudniejsze są Listeningi z 3 części, najłatwiejsze z 2.Uważam, że warto z nich ćwiczyć, Powodzenia!
Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi:)
a czy ktos ma do sprzedania te ksiazki? albo jakas stronke w necie gdzie mozna je kupic??
To jest strona tego wydawnictwa
http://www.egis.com.pl
Jestem ciekaw co do książek listening i speaking, jak np się przygotowuje do FCE to czy warto kupować książki na poziomie FCE czy lepiej np poziom wyżej czyli CAE. Wiem że to może śmieszyć, ale jest w tym troche sensu zważywszy na to że potem na egzaminie może zaskoczyć tekst który wydaje sie być wiele trudniejszy niż sie wcześniej uczyło. Z góry thx za każdą odpowiedź:)
I jeszcze ciekawi mnie czy takie ksiązki chodzi mi głównie o speaking i listening zastąpią mi kurs do przygotowania sie?
Jestem ciekaw, bo przerobiłem książke Raymonda Murphiego grammar in use, a słyszałem dużo dobrego o książce virgini evans use of english. Dlatego mam pytanie czy warto ją kupić pomimo że już przerobiłem Murphiego, czy uczy ona jeszcze coś więcej?
Jestem ciekaw, bo przerobiłem książke Raymonda Murphiego grammar in use, a słyszałem dużo dobrego o książce virgini evans use of english. Dlatego mam pytanie czy warto ją kupić pomimo że już przerobiłem Murphiego, czy uczy ona jeszcze coś więcej?
Obie książki zawiarają materiał gramatyczny wymagany na FCE, przedstawiony według zagadnień. Kupienie drugiej w sumie takiej samej książki nie ma sensu.
Jeżeli przygotowujesz się obecnie do FC to polecam Practice exam papers (1,2 lub 3) V. Evans. Książka zawiera 10 testów egzaminacyjnych (reading, writing oraz use of english) oraz dodatkowe ćwiczenia gramatyczne.
Jeżeli chcesz mieć w jednej książce całą gramatykę, to zachęcam do kupna
Practical English Usage M. Swan. Książka ma formę słownika i nie zawiera ćwiczeń, ale w bardzo przystępny sposób tłumaczy wszelkie zagadnienia.
Dodatkowo proponuję rozwiązywanie testów gramatycznych, choćby Krzyżanowskiego, przygotowujących do różnego rodzaju egzaminów.
Dzięki za odpowiedź, ale jeśli chodzi o podstawowe zagadnienia gramatyczne to mam już jakieś pojęcie, chodzi mi bardziej o rozwiązywanie testów, proponjesz mi M.Swan a czy jest ona podobna do Murphiego i czy zawiera coś więcej?
ja mam pytanko co do różnic dwóch książek virgini tzn use of english 1 i 2 czy dwójka zawiera inny materiał gramatyczny czy podobny?
Practical English Usage Swana nie zawiera ćwiczeń. Jest to rodzaj słownika, np. mamy hasło can i could i książka podaje wszystkie możliwe zastosowania tych wyrazów wraz z przykładami oraz zasady tworzenia konstrukcji gramatycznych. Oprócz tego książka zawiera także sporo zagadnień z tzw. problem words, np. hasło see, look and watch
Jeśli chodzi o testy to proponuję polskie wydawnictwa przygotowujące do matury czy do egzaminów na studia.
to o czym piszesz czyli nauka gramatyki to myśle że już w dostateczny sposób nauczyłem sie z murphiego na tym poziomie, chodziło mi tylko czy książka virgini evans use of english może mi pomóc bardziej rozwinąć gramatyke, bo wiem że ma ćwiczenia zbliżone bardziej do tych co sa na egzaminie, czy jednak tak jak twierdzisz polskie wydawnictwa sprawdzają sie lepiej pod tym względem?
Część 2 obejmuje ten sam materiał gramatyczny i bardzo podobne ćwiczenia ale jest lepsza, bardziej przejrzysta, ma bardzo praktyczne dodatki zebrane na końcu a nie po całej książce np. gramatyka, Phrasal Verbs, Prepositions, Word formation itd., wystarczy tylko druga część,
Powodzenia!
dzieki za podpowiedź Malinko:)
Za pomocą Use of English Evans możesz powtórzyć i usystematyzować swoją wiedzę. Odpowiem tak, obie pozycje w dostatecznym stopniu przygotowują do FCE. Jeżeli chcesz jeszcze raz przelecieć przez całą gramatykę to polecam Use of English. Ja osobiście wiem, że systematyczna powtórka gramatyki na tym poziomie po przerobieniu Murphego jest trochę nudna więc polecam zestawy testów.
Jestem ciekaw bo przeważnie najlepszą pozycje do przygotowania do CAE wymienia sie pozycje Michaela Vince\'a \"Advanced Language Practice\", a co sądzicie o książkach Virgini Evans przygotowujących na tym poziomie czy książka Vince\'a jest lepsza?
Czesc,
Zastanawiam sie nad kupnem książki do listeningu, ale z tego co widze większość z Was pisze że książki do FCE mają za łatwe ćwiczenia, a potem jest ździwienie na samym egzaminie że dają takie ciężkie. Dlatego moje pytanie jest takie czy nie lepiej może kupić książki do listeningu na poziomie CAE np?
Testy do CAE są trochę za trudne. Osobiście, ponieważ przygotowuję się samodzielnie do FCE, kupiłam książkę New Cambridge Advanced English L. Jonesa, która w założeniu stanowi 2 semestralny kurs na poziomie advance oraz przygotowuje do CAE. NA razie przerabiam z niej listeningi i readingi z pierwszych rozdziałów. W ten sposób przede wszystkim wzbogacam słownictwo.
Potwierdzam, że niektóre testy z Listeningu ( szczególnie cz.II ta z lukami ) z Virginii Evans są łatwiejsze niż te na egzaminie gdyż na egzaminach wewętrznych mieliśmy trochę trudniejsze. Były one brane z książek wydawnictwa Cambridge.
Książki te zawierają 4 lub 5 pełnych egzaminów ( tych które już były ), widziałam je w księgarni językowej Polanglo. Ostatnio wydana była książka z numerem 6. Można to sprawdzić w katalogu na stronie Cambridge tj.: http://uk.cambridge.org
Temat przeniesiony do archwium.