FCE - czy jestem gotowy?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Mam pytanie, jak mogę sprawdzić czy warto, żebym przystępywał do egzaminu? Nie znam na tyle swojego poziomu żeby określić czy jestem gotowy na FCE. Możecie mi doradzić :)?

Pozdrawiam, Piotr

P.S. Jak takie pytania już były to sorki.. ale nie zauważyłem :)
Znajdź dowolny zestaw testów z poprzednich lat i spróbuj je wykonać. Sam będziesz czuł, czy jesteś wystarczająco dobry, by podchodzić do egzaminu i kiedy. Jeśli będziesz miał ok. 80% punktów nie powinieneś się bać, ale już od jakichś 60% warto się intensywnie przygotowywać (zwłaszcza jeśli jesteś dobry z mówienia - nadrobisz na speakingu). Zresztą... tak naprawdę nawet nie chodzi tu o punkty - po rozwiązaniu testu zobaczysz, czy Twoje błędy to drobiazgi do doszlifowania (i że są to rzeczy już Ci znane, ale niewystarczająco dobrze) czy może z tekstu do readingu połowy nie zrozumiałeś, a połowy konstrukcji gramatycznych z EOU na oczy wcześniej nie widziałeś...
Hm.. no dzięki, wydaję się dobry pomysł. Mam tylko pytanko czy można gdzieś (oprócz tej strony) znaleźć testy FCE? Ale może w jakimś wygodnym wydaniu, np. do wydrukowania?
http://testsfce.prv.pl/
Dzięki limaczek, nie wiem jak mogłem zapomnieć o Twojej stronce ;)
echhh.... :/
już tyle testów na niej jest że nie wiem czy znajdę następne...

PS. gdzieś tak do września, kupie dwie części testów Longmana i spróbuje jakoś dać na stronkę (16 readingów, 16 writingów, itd...), sam się ucze do FCE więc mi też zależy na testach :D
Ja chyba jeszcze na FCE jestem za słaby. Zrobię sbie test i zobaczę :)

Odp. na PS. Fajnie, przydadzą się ;)

Pozdrawiam, Piotr
Jesli chodzi o stronke http://testsfce.prv.pl, to nie wiem, po co podajecie jej adres. Po kliknieciu na link TESTY FCE DO SCIAGNIECIA nic sie nie dzieje. Po prostu pod tym linkiem nic nie ma. Jak ktos chce zareklamowac swoje dzielo, to moze niech znajdzie inny sposob, a nie podaje adres stronki, ktora nie chodzi.
Arden też z początku myślałem, że na tej stronce nic nie ma. Trzeba chwilę poczekać, zanim się załaduje. Wtedy jest sporo ciekawych testów :)

Pozdrawiam, PIotr
mi wchodzi nawet czasami od razu bez czekania...
mnie udało się wejść bez problemu. fajna stronka.
czesć mam pytanie apropos podanej przez was stronki bo nie kogę wejść na pliki wogóle otwieraja mi sie w wordzie w ajki programie je uruchomiC>??bardzo proszę o pomoc:)
Pliki są spakowane. Skorzystaj z programu WinRAR żeby je rozpakować. Albo TotalCommander.
Hmm, działa bez zarzutu. Faktycznie czasami trzeba troszkę poczekać, ale to naprawdę sporadycznie. Więcej cierpliwości, Arden. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa