Jak liczone są punkty i końcowa ocena???

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałem się dowiedzieć jak to wszystko jest liczone? Czy wyliczana jest średnia?CZy sumowane są punkty? Bardzo bym prosił o wyjaśnienia od pani z British Council!
A tak pozatym to zdaję speaking 1 czerwca w Lublinie, jak by ktoś cos wiedział to proszę o kontakt [email]
Punkty uzyskane na wszystkich pięciu częściach są sumowane i na tej podstawie wystawiana jest ocena. Kandydat otrzymuje Statement of Results, gdzie na odwrocie zamieszczony jest wykres, z którego można się zorientować, w których częściach poszło lepiej, a w których gorzej.

Życzę powodzenia,
Monika Chilewicz
ok a jesli z jakiej czesci egzaminu dostane 0 punktow??co wtedy??mam jeszcze szanse na zdanie??pani Moniko prosze o odp!zdaje 1 czerwca w szczec.
Zdarzają się przypadki, gdy ktoś napisze jedną część bardzo słabo, a inną bardzo dobrze, zatem otrzymuje ocenę pozytywną. Trudno mi jest sobie jednak wyobrazić, żeby ktoś dostał 0 punktów z jakiejś części, a z innej maksymalną ilość, tak samo jak trudno mi w ogóle wyobrazić sobie, zeby ktoś otrzymał 0 punktów, jeśli do egzaminu się przygotowywał, więc doradzam spokój i życzę powodzenia.
Zdaje FCE teraz, w letniej sesji. Zastanawiam sie jednak, jak przyznawane sa punkty. Czytalam, ze za kazda czesc mozna uzyskac 40 pkt. Jednak jak probowalam sama obliczyc to np. za Use of English mozna dostac 75, a za listening 30. Jak jest naprawde? Bardzo prosze o odpowiedz!
Czekamy na odpowiedź!!!
Pozdrawiam wszystkich zdających!!!
W Use of English część 1, 2, 4, 5 są punktowane po 1 punkcie, natomiast część 3 (Key word transformation) po 2 punkty. W readingu: 1,2,3 cześć po 2 punkty, a czwarta (Multiple matching po 1 punkcie)
Jednak jak probowalam sama obliczyc to np. za Use of English
>mozna dostac 75, a za listening 30.

Nie wiem, według jakiej zasady Pani liczyła, ale Cambridge podaje na swojej stronie internetowej, że każda z 5 części egzaminów FCE, CAE, CPE - a więc Reading, Writing, Use of English, Listening i Speaking - warta jest maksimum 40 punktów, co daje w sumie maksymalnie 200 za cały egzamin.

Zachęcam wszystkich do odwiedzenia strony www.cambridge-efl.org.uk - można ściągnąć tzw. Handbook do każdego z egzaminów, a tam znajdują się szczegółowe informacje, przykładowe zadania egzaminacyjne i odpowiedzi do dawnych egzaminów.

Pozdrawiam serdecznie,
Monika Chilewicz
Jeszcze gwoli jasnośći, czy możliwa jest sytuacja, iż z dwóch części dostanę ok 50 % (ocena D), tok i ta zdam, jeżeli z pozostałych częsci miałem wyniki "bumpujące" dajmy na to taki układ- 52% 51% 78 % 90% 80% co łącznie daje śrenią 72%/ ? Kiedyś mi ktoś mówił, żę co najwyżej z jednej części można dostać poniżej progu oceny pozytywnej (ok. 60%) CZy to zatem nie jest prawda?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2003

»

FCE - sesja letnia 2003