Wiek do FCE?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Jak myślicie jaki wiek jest najlepszy i odpowiedni by zdawać FCE? Zwykle widzę, że osoby podchodzące do egzaminu są w wieku od 18 do 22 lat. A ja dla przykładu mam 13 lat. Czy mam jakieś szanse?
oj...to nie wiek wazny tylko umiejetnosci :o)
Na próbnym w grudniu miałem jedno B i cztery C (B za Reading).
Wiek jest ważny. Od wieku zależy stopień oceniania: jeśli jesteś w podstawówce najłagodniej, w gimnazjum coraz ostrzej, w liceum i na studiach coraz gorzej. Poza tym zdawać można jedynie od 13 lat (ledwo się załapałem).
Kolego, nie wypisuj tu bzdur. Co do dolnej granicy wieku nie będę się spierał, bo może rzeczywiście taka istnieje (chociaż nigdy o tym nie słyszałem), ale nie wciskaj ludziom kitu, że jest jakiś związek między wiekiem a sposobem oceniania!
pewnie ja też mam 13 lat i myśle o przystąpieniu
skoro sam piszesz,ze miałes takie dobre wyniki na próbnym to mozesz podejsc do egzaminu.moja kumpela zdała FCE w wieku 14 lat,ale ona przez 5 lat mieszkała w USA.zawsze mozesz spróbowac jesli uważasz,ze jestes gotowy i dasz rade:)
mam pytanko.. bo nie wiem czy można wogóle wyrazić to w TEN sposób, a chodzi mi o zwrot \"myśle, że oni uważają mnie za dziwną\"
\"I think I\'m thought to be strange in this company\"
... czy to wogóle tak jest niepoprawnie.. :/ :(
jak Wy napisalibyście to?
ja zdawałem w grudniu 2003, mam 14 lat i zdałem na C. pytałem się o granicę wieku zdawania i poinformaowano mnie ze niema ani dolnej ani górnej granicy. niemysle zeby moją pracę oceniano inaczej z powodu wieku. tylko na speakingu egzaminatorzy spytali ile mam lat i skąd mam taki zapał do nauki języka obcego w tym wieku. zachęcam bardzo wszystkich którzy chcieliby zdawać. wiek jest nieważny. liczy się wiedza, pewność siebie, umiejętność logicznego myślania oraz szczęście.
oj.. chyba nie w tym miejscu co powinnam zostawiłam pytanie.. nio cóż.. :/ heh..
:) jak na moj gust to dobre jest to zdanie
:) jak na moj gust to dobre jest to zdanie
no może lepsze od strange było by tutaj, jak dla mnie, \'weird\', ale oba pasują, tak samo gramatyka...
dziękuję dziękuje! :*
A czy testy prawdziwe na FCE są trudniejsze niż takie z książek? Bo ja jak piszę testy z różnych książek to wszystko idzie mi dobrze, za to kiedy pisałem ostatnio Reading z FCE z sesji grudniowej w 2003 roku, to praktycznie nic nie rozumiałem.
I tym razem też nie zrozumiesz,bo to nie są teksty dla 13 letnich dzieci,tu trzeba mieć trochę ogólnej wiedzy.
A skąd ty możesz to tym wiedzieć jaka jest moja wiedza ogólna? Założę się, że wiem więcej od ciebie. To, że mam 13 lat nie znaczy jestem ograniczonym dzieciakiem.
To w takim razie napisz mi jak jest po angielsku klawiatura od komputera! Tylko nie sprawdzaj w słowniku.No i jak powiedzieć \'\' wydrukować pokwitowanie\'\'. te dwa zwroty na początek.
Nie chce mi się myśleć, choć i tak zapewne bym nie wiedział. Sprawia ci przyjemność robienie ze mnie debila? To, że mam 13 lat nie znaczy, że jestem ograniczony.
Trochę tak. I to dlatego nie zdałeś w sesji grudniowej bo nie wiedziałeś jak jest \'\'klawiatura\'\' i wydrukować pokwitowanie\'\'.
a co to niby ma sprawdzać???
To się zastanów! Jak na ustnym będziesz musiał opowiadać do czego się używa komputery w sklepach i biurach to jak to powiesz,skoro nie znasz właściwego słownictwa.
Ten z grudnia pisałem tylko tak sobie, a nie naprawdę. A ty co? Zdałaś? Na jaką ocenę? Czy ten z grudnia był wg ciebie trudny?
Nie zdałam ,bo nie wiedziałam jak powiedzieć ,że komputerów używa sie w sklepach ,aby wydrukować pokwitowanie.
Primo: nieznajomość dwóch słówek nie przeszkadza w komunikacji.
Secundo: może akurat nie trzeba będzie opowiadać o komputerach.
Tertio: jak widać błędy na załączonym obrazku błędy (zarówno w języku obcym jak i ojczystym) nie przeszkadzają w komunikacji, a to też jest ważne podczas egzaminu.
Quarto: czasami trzynastolatki mają więcej do powiedzenia niż dwudziestolatki....
To współczucia. Podchodzisz w czerwcu? Jak się w tym czasie przygotowywałaś? Czy z wszystkiego innego byś zdała oprócz Speakingu? Tylko to zadecydowało, że nie zdałaś?
it could have the last straw that broke camel\'s back... it couldn\'t be the only reason.
Dzięki Amused.Of.Death za obronę. Nie wolno dyskryminować kogoś ze względu na wiek.
tak,mały! I nie podrywaj mnie tak nachalnie!
O przepraszam. Pytam się tylko. Boję się przed egzaminem i chcę się dowiedzieć jak najwięcej. Więc tylko odpowiedz:
- czy egzamin z grudnia był wg ciebie trudny? Jakie dostałaś oceny?
- jak ostro jest oceniany Speaking?
- czy podchodzisz w czerwcu?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |