Filmy !

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Czy możecie podać mi tytuły filmów, któe mozna ogladac przygotowujac sie do FCE - mniej wiecej na takim poziomie. W TVP1 leci taki serial w języku angielskim ale nie kojarze nazwy. Moze jakies inne ?

Dzięki !
I can recommend to you "fringe". It is a very entertaining and quite an easy to watch tv serial. Accent of the charecters is very pleasant to my Polish ear. A serial I would discourage you from watching is "house". It is very hard to understand and the characters jargon sucks.
W TVP1 leci
>taki serial w języku angielskim ale nie kojarze nazwy

A co to za serial, ktoś wie?
Nie ma to jak hotel (ang. The Suite life of Zack and Cody.

Mam nadzieje ze na tym nie poprzestana i wreszcze napisy stana sie czyms powrzechnym.
Dzięki. Ale wydaje mi się, ze oprócz serialu Nie ma to jak hotel był inny, bez napisów - sam angielski.

Staram się ogladac zwykle filmy po angielsku, np. ostatnio obejrzałem 3 czesci Piratów z Karaibów po angielsku z angieslkimi napisami, ogladam tez serial Gotowe na wszystko po angielsku, potem z angielskimi napisami, a na końcu po polsku.

Myslę, ze to coś da.

Co myslicie o słuchaniu ? Czy nieświadome coś daje ? Np. kładąc się spac, puszczamy sobie audiobook - jakas ksiazke po angielsku. Mimo tego, ze usniemy da to cos ? Ponoc tak. What do you think about this ?
Np. kładąc się spac, puszczamy sobie audiobook - jakas ksiazke po angielsku. Mimo tego, ze usniemy da to cos ?

Zależy jak szybko zasypiasz :)
językowo i w miarę przyjemny do słuchania jest jeszcze serial "My name is Earl"
Gorzej jak ktoś załapie akcent Earla:)
Oglądaj to, co cię interesuje. Z obyczajówkami będzie łatwiej, z kryminałami, filmami z medycyną w tle i z wieloma komediami może być problem (z wyjątkiem romantycznych:)). Zacznij od tych filmów, które już znasz - nie stracisz wątku i łatwiej ci będzie skoncentrować się na warstwie językowej.
Polecam Wam film "Vicky Cristina Barcelona" tytul moze nie brzmi obiecujaco ale naprawde polecam! Nie dosc, ze swietny film woody allena to jeden z prostrzych jezeli chodi o wymowe(mozliwosc zrozumienia)! Naprawde polecam, pokazuje tam rozterki ludzkie w superowy sposob.
looooooooooooooooooooooooooooooool
what's up, man ? you need to see a doctor?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie