konto bankowe w anglii

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie odnosnie konta bankowego w anglii-niby to takie proste dzisiaj-2 dokumenty i wszedzie mozna zostac klientem banku-a jednak slyszalam,ze w anglii jest to barzdiej skomplikowane! nie wiem nic konkretnego-wiec jesli ktos...bylabym wdzieczna:)
Pozdrawiam goraco!
W anglii możesz założyć konto jeśli masz rachunek np za telefon lub gaz przychodzący na twoje nazwisko.Nie liczą się rachunki za internet.Tak przynajmniej było kiedy opuszczałam ten kraj tj półtora miesiąca temu.Jest też możliwość założenia konta na podstawie tego że jest się studentem/-ką - ja w ten właśnie sposób założyłam konto:))Byłam na kursie językowym prowadzonym przez college i ten college wydał mi świstek że się u nich uczę.Miałam drobne problemy bo w banku każda osoba mówiła co innego i nie chcieli uznać świstka z collegu ale w końcu mi się udałó-wg zasady do trzech razy sztuka;)Możesz też otworzyć konto jeśli Inland Revenue(urząd podatkowy)przyśle Ci cokolwiek.Jeśli chcesz otworzyć konto to moja rada brzmi:nie otwieraj w banku HSBC-ja w nim mam i nie jestem super zachwycona.Pozdr.

»

Studia językowe