biuro tłumaczeń dla dokumentów samochodowych w wawie (c.n.kopernik)

Temat przeniesiony do archwium.
hej , pracuję w pobliżu cn kopernika i zależy mi , żeby w pobliżu znaleźć jakąś sumienną osobę do tłumaczenia dokumentów , nie musi być szybko ale koniecznie na czas. koniecznie coś sprawdzonego jak ktoś był tam już kilka razy!
no patrz, poprzednie cztery wpisy reklamowały jedną szkołę językową, która prowadzi tez biuro tłumaczeń. Co za zbieg okoliczności, że ktoś pyta o biuro tłumaczeń na witrynie dla uczniów.
Zbieg okolicznosci???? - w cuda ja tez nie wierze.
Ja korzystałam z biura tłumaczeń online i przyznam, ze całkiem sprawnie działają www.clkp.pl. O ile się nie mylę to są z Bydgoszczy, ale dokładnie nie pamiętam, bo wszystko załatwiałam internetowo, a kurier przywiózł papiery :) szkoda, ze wcześniej nie wiedziałam, że tak się da, bo miałam sporo akt do tłumaczenia... ;)
czyli wyslalas im skany dokumentów, a tlumaczenia przysiegle przywiozl kurier?
Wysyłałam faksem, bo akurat miałam taką mozliwość, ale można też tam za pomocą formularza, skanu na maila itp. Monza też kurierem wysłać, choć mi zależało na czasie więc wysłałam wszystko faksem. teraz sprawdziłam i rzeczywiście są z Bydgoszczy czyli dobrze pamiętałam :)
Cytat: mg
czyli wyslalas im skany dokumentów, a tlumaczenia przysiegle przywiozl kurier?

ha, ha, bloody ha.
Ja tez kiedys mialam dokumenty tlumaczone przez przysieglego tlumacza. Musial miec oryginaly dokumentow w rece zeby okreslic wszystko na nich.. Nigdy nie przyjmuja skanow jako oryginaly - bo skan, (jak wszyscy wiemy) mozna 'wypotoszopowac'....
edytowany przez terri: 07 wrz 2015
Ale ja nie miałam tłumaczenia przysięgłego - nigdzie nie napisałam że to były dokumenty państwowe (bo o to chodzi, tak?). :)
wypowiadasz sie w watku, w ktorym chodzi o tlumaczenia tzw. przysiegle, wiec nie krec.
Dziewczyna pyta gdzie może przetłumaczyć dokumenty - nie jest napisane że to ma być tłumacz przysięgły. napisałam gdzie swoje rzeczy tłumaczyłam i byłam zadowolona - tyle. Nie wiem w czym widzisz kręcenie, bo nie każdy dokument jest pismem urzędowym itp. Nie wiem jaka procedura jest z przysięgłymi, bo nie musiałam nigdy tłumaczyć.
dokumenty samochodowe tłumaczy tłumacz przysięgły.
Reklamując firmę, sprawdź, czy nie opisujesz praktyk niezgodnych z prawem.
A, i jakie papiery przywiozł kurier?
naprawde nie rozumiem o co chodzi. polecając np. koleżance firmę z której korzystałam mam znać przepisy prawne? naprawdę nie wiem dlaczego nie mogę polecić? Nigdy nie miałam problemu z tym, że chcę komuś pomóc, a ktoś na mnie naskakuje! Równe dobrze mogę poświęcić czas i poszukać w okolicy kopernika i podać lasce ale nie tłumaczyłam tam nigdy i chyba wtedy pomoc byłaby do niczego?
Temat przeniesiony do archwium.