angielskie radio

Temat przeniesiony do archwium.
OStatno zaczełem sluchać radia w języku angielskim(RantRadio talk, bbc news... i takie tam). Pomyślałem że może poprawie tym mój angielski, ale zaczynam wątpić. Jestem na poziomie FCE, rozumiem pojedyncze zwroty i ogólny kontekst. Napewno poprawi się przez to moja wymowa, ale czy zdołam się nauczyć nowych słów bez zaglądania do słownika(tylko przez słuchanie tego radja). Proszę o odpowiedź i ewentualne wsparcie od tych którzy czegoś takiego słuchają.
Wprawdzie nie słucham radia, ale często mam włączony telewizor na bbc, nie jest to zbyt duża różnica. Jak zaczynałam to też nie za dużo rozumiałam, ale po pewnym czasie się osłuchałam i dużo nauczyłam. Są pewne słowa, których często tam używają i nawet jeśli ich nie rozumiesz to po pewnym czasie domyślisz się znaczenia z kontekstu. Nie poddawaj się, zobaczysz, że częste słuchanie da duuuuuże efekty, musisz tylko być cierpliwy :)
A na jakich falach złapać to angielskie radio ? Kiedys próbowałam, ale nie wyszło. A bardzo bym chciała ! Napisz please
takie radjo najlepiej jest znaleźć w winampie albo na innym windows media playerze w ipocji \'Internet Radio\'.
no ale to trzeba by bylo miec stale lacze... Czy przez normalne radio jest możliwe złapanie angielskiego ? watpię, ale może...
też wątpie żeby przez normalne radjo był tyaka możliwość, ja na szczęście mam stałe łącze.
BBC World Service Radio - 648 MW
BBC Radio 4 - 720 MW
BBC Radio 5 - 909 MW

Jednak lepszy jest Internet. Ściągnij RealPlayera ze strony www.real.com, wejdź na www.bbc.co.uk/radio i znajdziesz wszystkie stacje BBC. W dzień trudno jest złapać radio na falach średnich.
Rantradio talk jest na duzo wyzszym poziomie niz FCE. Sean kennedy mowi duzo duzo za szybko jak na mozliwosci ludzi przygotowujacych sie do tego certyfikatu
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2004

»

Studia językowe

Zostaw uwagę