do nauczycieli

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich,

Od prawie roku ucze doroslego na poziomie bardzo zaawansowanym. Pan wymaga
ode mnie tylko zajec konwersacyjnych. Niestety, pomalu koncza mi sie
pomysly.. Przerobilismy juz kontrowersyjne tematy, osobiste....Ma ktos jakis
pomysl o czym z nim rozmawiac? A moze ktos bylby mily i podzielil sie jakimis
linkami albo gotowymi materialami do speakingu? Bardzo bylabym wdzieczna! W
zamian chetnie udostepnie rozne materialy do kazdego poziomu na mnostwo
tematow roznego rodzaju.
Dzieki z gory

Pozdrawiam
rachelgreen
A tematy zawodowe? Słownictwo specjalistyczne?
moze dysksje na podstawie jakis artykulow z gazet brytyjskich? a moze kupic jakas ksiazke do speakingu na proficiency?
tak, specjalistyczne teksty,

Mnie tak mecza na niemieckim . Moj nauczyciel przynosci teksty z zakresu astronomii, biologii, geografii i czytamy, a potem dreczy nas dyskutowali na ten temat.
Ale to poszerza niewatpliwie slownictwo
Tematy zawodowe i slownictwo z tym zwiazna przerabiamy bardzo czesto, gdyz rzecz jasna, ze jest to rzecz interesujaca go najbardziej:)
Anyway, thanks
To jest dobry pomysl, dzieki. A znasz jakas dobra ksiazke do speakingu?

Cheers
Dla dorosłego nadają się świetnie podręczniki Dagmary Świdy, pisałem o nich. Wrzuć hasło Dagmara do wyszukiwarki.

Kolejnym bardzo dobrym dla Twoich celów podręcznikiem może byc \"Here is the NEWS\" Barbary i Marcina Ottów.

pzdr
Polekam książkę pp. Ottów - duża różnorodność tematów, no i są kasety. A jeżeli jakiś temat zainteresuje bardziej, to Internet zaprasza...
Nie ufam zbytnio tym ksiazkom - mam \'office english\' i pomimo prau uzytecznych rzeczy, cala ksiazka jest dla mnie po prostu sztuczna. Ufam bardziej angielskim wydawnictwom - po pierwsze, nie powinny zawierac bledow (co w polskich sie zdarza), po drugie angielski uzywany tam jest naturalny, a nie \'text-bookish\'

Anyway, thx
I think it\'d be more useful if you tried making conversations out of the blue.Your student won\'t have much time to set down his points and choose words/sentence formations.So why don\'t you guys just try talking about anything that comes to mind...it usually is more tasking than setting down a topic of discussion.It is supposed to be a conver...not a debate.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę