PODATEK ANGLIA

Temat przeniesiony do archwium.
Mam problem z otrzymaniem czeku za zwrot podatku z Anglii.
Pracowaliśmy w Anglii 6 mieięcy w 6 osobowej grupie 4 osoby otrzymały już czeki ze zwrotem pół roku temu oprucz mnie i dziewczyny a P45 wysyłaliśmy w tym czasie było to w styczniu.Firma z której wyjechaliśmy stwirdziła że nie jest w stanie nam pomóc i umywa ręce od całej sprawy.Czy mamy wysłać jakieś pismo do HM REVENUE,czy skorzystać z jakieś firmy która się tym zajmuje.Prosze o odpowiedz!
Jezeli masz cierpliwosc i mozesz czekac, mozesz zrobic to sam kontaktujac sie z Inland Revenue, niestracisz wtedy kasy oprocz tej na znaczki, jednak jesli zalezy ci na czasie mozesz skorzystac z uslug fachowcow liczac sie z tym, ze musisz im oddac czesc kasy....
Mam duzo cierpilwości więc chcałbym zrobić to sam,ale zupełnie nie wiem jak do tego się zabrać.Moze wiesz co trzeba napisać do Inland Revenue aby otrzymać informacje na temat nie otrzymanego podatku.Prosze o odpowiesz.
HEJ,
wrocilem niedawno z Anglii gdzie pracowalem ponad pol roku. Czy ktos moze polecic jakas firme, ktora zajmuje sie zwrotem podatku z tego wlasnie kraju?? Ofert w internecie jest wiele...ale wolalabym uzyskac jakies informacje/opinie, zanim zdecyduje sie na ktoras z tych firm.
jak wrocilam z Anglii to skontaktowalam sie z Mag-Tax i oni mnie rozliczyli. Dostalam zwrot calego podatku po ok 3 miesiacach. Pozdr!
Poszukuje osób które zostały oszukane przez firme Waldemar Kościukiewicz Consulting . Firma ta współpracuje w różnych regionach polski z innymi spółkami zajmującymi się zwrotem podatków za prace za granicą , np: w regionie warmińsko- mazurskim z Alltax . Jeśli wasz pośrednik zajmujący się podatkami postępuje nieuczciwie , sprawdżcie czy nie stoi za tym wspomniany p. Kosciukiewcz... Proszę o kontakt na adres e-mail : [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka