który , angielski' wolicie?

Temat przeniesiony do archwium.
witam ;p ktory angielski wolicie? czy akcent? amerykanski cy brytyjski ? lub moe jeszce jakis inny?
Ja osobiscie amerykański.. jakos tak mi sie spodobał ;) a wy? jaki wolicie?;))
edytowany przez vania96: 05 cze 2011
a ten brytyjski akcent - to np ktory?
był już tu taki temat, poszukaj dobrze.
hmm. ja pytam z czystej ciekawosci, a jesli się komuś nie chce pisać to nie musi... :\
brytyjski akcent, to ten taki.. często mniej zrozumiały dla obcokrajowcow, ze tak powiem ;D Bo amerykanie mają wyrażne R, a u brytyjczyków często go nie slychac, itd. ;)
Cytat: vania96
hmm. ja pytam z czystej ciekawosci, a jesli się komuś nie chce pisać to nie musi... :\
brytyjski akcent, to ten taki.. często mniej zrozumiały dla obcokrajowcow, ze tak powiem ;D Bo amerykanie mają wyrażne R, a u brytyjczyków często go nie slychac, itd. ;)

z ciekawości można się wysilić i poszukać, zamiast dublować i śmiecić. nie mówiąc o tym, że tam już się sporo ludzi wypowiedziało i po co się mają powtarzać?
https://www.ang.pl/forum/nauka-jezyka/23204
z poszukaniem miałam małe kłopoty , bo internet mi dzisiaj szwankuje, i wchodzi na to co chce... na to na co bym najbardziej chciała nie raczył...:\
no, ale dzięki przynajmniej za link ;)
Taaak, niektórzy kierują na temat, który już był chyba nie zauważając, że tamten temat został przeniesiony do archiwum a więc nie można się w jego kwestii już wypowiedzieć. Jeśli chodzi o mnie to ja preferuję akcent brytyjski zdecydowanie. Niby dużo więcej filmów oglądam z amerykańskim akcentem ale ten brytyjski ma dla mnie taką cudną 'angielską' nutę, którą bardzo lubię, jest taki płynny i przyjemny do słuchania.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie