British vs American 20th century novel

Temat przeniesiony do archwium.
Hi Everyone!

Is there anyone who can help me and list the similarities and differences between British and American 20th century novel? I would be very grateful!

Best,

Agnieszka
poszukaj na google. Najpierw '20C Amer. novel' a pozniej '20C English novel.
Yopu know how to use google, now, don't you?
a jak nie, to zawsze zostaje Wikipedia. (ktora tez jest chyba czarna magia dla ciebie).
niezmiernie dziękuję za jakże wyczerpującą i pouczającą odpowiedź.
Naprawde nie trzeba. Bo przeciez gdy ktos poda Ci odpowiedzi na talerzu, kiedy miedzyczasie ty sie bawisz i hulasz, to czego sie wlasciwie sama nauczysz?
Niczego - i to jest dla twojego dobra. Jak sama poszukasz, to bedziesz wiedziala. Jak Ci sie niechce to po co tracisz czas na nauke - idz do pracy.....
W wolnym czasie?! nie mam czegoś takiego... nie mam czasu na bawienie się wiec jak kogoś nie znasz to nie wypowiadaj się proszę!! Ładnie i kulturalnie podziękowałam za ''pomoc''?? Co Ty jeszcze chcesz;] Dziękuje za troskę,ale obejdę się bez niej.
terri ma chyba jakieś kompleksy.. Z tego co zauważyłam każdemu odpowiada po chamsku.. Wysoko się nosi bo pewnie nic w głowie nie ma, a jak ma to tak się tym szczyci, że duma nie pozwala nikomu pomóc;/ ehh nie przejmuj się
>terri ma chyba jakieś kompleksy
...Nie, nie mam, 30 lat w rehab cos mi pomoglo.
>>że duma nie pozwala nikomu pomóc;
...nie oczywiscie ani jednej osobie nigdy tutaj na forum nie pomoglam....Jak umiesz czytac (czego watpie) to po prostu zobacz co ja na tym forum robie i nie wypowiadaj sie zanim nie wiesz o czym mowisz.
Dobra rada na przyszlosc...get your brain in gear before you open your gob.
"jak umiesz czytać", "jak wiesz co to Wikipedia" z pewnością nikt nie jest tak mądry i troskliwy jak Ty! spadam stąd:) pozdrowienia dla Wszystkich! świetne forum! ...i tyle można się tu dowiedzieć:)
Temat przeniesiony do archwium.