pisemna z angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
Zastanawiam sie jak wyglada pisemna matura z angielskiego. mam tyle sprzecznych informacji, ze juz głupieję. Czy ktośmółby mi pomóc?
Wiesz co mam taki sam problem, chce zdawac mature pisemna ale ... nie wiem jak sie do tego zabrac, moze nasz do mnie maila...
[email]
czesc, zdaje mature pisemna z angielskiego, nie wiem jak jest w innych szkolach, ale w mojej matura pisemna wyglada prawie identycznie jak egzamin FCE , maja byc te same dzialy, no i slownik do dyspozycji...
Jeśli by ktoś chciał poklikać po angielsku lub o maturze, to moje [gg]
Ja zdawałam pisemną z angielskiego, ale to było 4 lata temu. Pisałam starą maturę, nie wiem, czy Ty, Barbaro, będziesz pisać starą, czy już nową, ale jeśli chcesz, to napisz na [email] - chętnie odpowiem na Twoje pytania, mogę Ci nawet podać kilka przykładowych typów zadań. P.S. Dostałam piatkę ;-P
cześć Rusawa! Nie mam pojęcia kiedy zdajesz maturę z angielskiego, ale jeśli w 2005 roku lub później to na pewno nie będziesz miała słowników podczas matury. Poza tym poziom jest podobny do egzaminu FCE, nawet roszkę niższy. Moja pani profesor juz wielokrotnie robiła z nami testy takie jak mają być na maturze i muszę Ci powiedzieć, że wcale nie są takie trudne. Reading jest banalny, nie chcę się tu przechwalać, bo orłe z angielskiego nie jestem, ale jeżeli uczysz sie w szkole 9i przykładasz się do tego) to mature podstawową z angielskiego powinnaś zdać, jesli do tego uczysz się prywatnie (na poziomie FCE lub wyższym) to powinnaś bez problemu zdać maturę rozszrzoną. Jak bedę wiedziała coś więcej to jeszcze napiszę, życze powodzenia i pozdrawiam :)
P.S. Matura troszkę będzie się różnić od egzaminu FCE, chociaż bedzie się składać z tych samych części, papa :) Mam nadzieję, że moja odpowiedź była wyczerpująca
Moja nauczycielka z angielskiego z wieloletnim ztazem pracy, powiedzila nam ze FCE jest o wiele prostszy od maturyz tegoz jezyka. Dlatego tez doradzila nam zdawac FCE zamiast matury
LoooooooooooooooooooooooooooooL
wymiencie nauczycielke!!!! ona jest niemadra.
Pozdrawiam
Nawiązując do tematu matury pisemnej z języka angielskiego chciałbym zapytać czy ktoś mógłby polecić jakieś dobre książki, z których można sie przygotować do niej.
Dobrze by było też, gdybyście mogli zamieścić tez tytuły książek do matury ustnej. z góry dziękuję

p.s. zdaję starą maturę
Morcin masz racje, moja kuzynka zdawała FCE. dostała C , po przepisaniu na świadectwo maturalne miałaby tylko ocene dostateczną.
Jej nie satysfakcjonowała ta ocena i zdawała mature, dostała 5
Pozdrawiam
masz jakieś dziwne informacje Marcin. Jeśli ktoś zdał FCE i chce aby zwolniło go ono z matury z języka, to na świadectwie nie będzie miał żadnej oceny!!! Po prostu w takim przypadku na świadectwie napsiane jest przy danym języku:\"ZWOLNIONY\", albo \"ZALICZONY\" i nazwa certyfikatu na podstawie którego uzyskał takie zwolnienie. więc o żadnej dostatecznej w przypadku C z FCE mowy być nie może. Ja sam zdałem FCE na B i skorzystam z tego zwolnienia.
sorki, to było do chris\'a :D
Mam kilka zestawów na mature pisemna. Słowników nie ma. A jeśli to ang-ang. Zdawałam starą i wydaje mi się że nowa wersja jest łatwiejsza. To na pocieszenie. Gramatyki prawie nie ma. Opiera się na readingu, listeningu i writingu. Odpowiedzi testowe czyli jest szansa ;)
miszka a masz jakies zadania z pisemnej???i czy mozesz jakos je przeslac??
do miszki22....jezeli masz jakies cokolwiek slij na adres [email]
wiecie co, wogole przeczytałem na ulotce jakiejś szkoły językowej angielskiego ze FCE zwalnia z NOWEJ matury na poziomie podstawowym a CAE i CPE na rozszerzonym, ja juz sie gubie w tym i nie wiem jak jestnna prawde. moze wy cos wiecie?
czesc!ja zdawalm mature z angilskiego w pewnym stopniu pokrywa sie z niektorymi dzialami z FCE__polecam ksiazke przygotowującą do matury z angileskiego, gdzie znajduja sie przykladowe testy:)
a jak to np ksiazka???;-)
Matura z angielskiego to słuchanie,pisanie wypracowania,troche gramatyki i czytanie tekstu z pytaniami.
czy ktoś może zdawał maturkę z anglika (starą)w 2003 albo wcześniej?interesują mnie tematy jakie były.a może ktoś zdaje w tym roku starą maturę i wie coś o tematach jakie mogą być?dzięki
do wszystkich, którzy zdaja pisemną z anglika!!!polecam taki kalendarz maturzysty z angielskiego, poza tym musicie mieć dobrze opanowane słownictwo z różnych dziedzin, radziłabym czytać dużo książek po angielsku.jeśli idzie o gramatykę to nie jest tak zle, wystarczy opanować podstawowe transformacje, powtórzyć czasy i czasowniki nieregularne.co do wypracowania-dużo wyobrazni i lania wody.powodzenia
CZesc zdawalam mature pisemna z angielskiego jak chcesz to moge ci podac co dokladnie jest na niej odp.moj telefon 5[tel]lub gg 1[tel]czekam narka
Twoja nauczycielka najzwyczajniej chce was nastraszyc i troche zmusic do pracy z jezykim ale prawda jest ze nie nalezy to do łatwych egzamow wiec FCE to stosunkowo wymierny odpowiednik matury pisemnej - mowa tu oczysiecie o poziomie podstawowym. Polecam wiec popracować nad gramatyką na poziomie FCE, Martinet to dośc dobre żródło ćwiczeń na mechaniczne wypracowanie sobie umiejętności trransformowania zdań, oprócz tego zachęcam do pogrzebania w książce M. Vince Intermediate oraz koniecznie Vince FCE. Sam jestem studentem anglistyki i zdawałem mature pisemna na poziomie rozszerzonym i zapewniam ze gdybym choc zajrzał do tych ksiązek wtedy to z pewnościa dostałbym lepszy wynik:-) zajrzyjcie też do zródeł mowiących o tym jak pisac wypracowania jezeli chodzi o forme wypracowania lub listu po ang bo sa to dos latwe punkty. Równiez trochę słuchania BBC i czytania tekscików bo to wszystko sie pojawia na egzamie. Don\'t worry - Face the music!!! Gonna b aid!
Witam
Ja takze zdaje pisemna mature z tego jezyka i powiem szczerze zaczynam sie tego obawiac. Nie wiem czy dobrze zrobilem wybierajac te droge wyjscia;/ Slysze rozne opinie na ten temat. Czy az tak tragicznie jest na tej maturze? Co prawda chodze na dodatkowe nauki tego angielskiego, troszke qmam. Czy ktos moze mi powiedziec jak wyglada matura z angola? Na co musze zwracac uwage najbardziej?
Ja też zdaję maturę z angielskiego, ale spoko nie będzie źle :P Nie martw się tak. Skup się na czytaniu, napisz trochę wypracowanek ok.2[tel]słów no i staraj się listening przećwiczyć. Pozdrawiam
Aha!!!! No i oczywiście gramatyka, transformacjei słowotwórstwo :)
Maturka pisemnna z anglika jest beznadziejna,jest o wiele trudniejsz niż egz na studia na filologie ang,możnaby jeszcze sporo mówic bo w końcu pisałam próbna z anglika i dostałam glona,a myślałam,że jestem dobra
Ja zdawałam maturę z angielskiego (starą) w 2003 i możecie mi wierzyć że FCE to przy tym pryszcz. Poziom jest naprawdę wysoki i przygotowując się tylko na podstawie zadań na Firsta nie macie szansy zdać. To bolesna prawda ale wiedza wynoszona ze szkoły średniej nie jest wystarczająca. Najważniejsze to dużo czytać w języku angielskim, rozmawiać (czaty) i stukać grammar. Życzę naprawdę dużo powodzenia i pamiętajcie: aby zdać pisemną z angielskiego musicie mieć z nim kontakt 24 godziny na dobę. A ze słowników można korzystać tylko podczas pisania wypracowania. Oddajesz komisji rozwiązaną część gramatyczną - dostajesz słownik. Pozdrawiam!
czesc. mozesz i przeslac te zestawy na mature opuisemną z anglika. Bede bardzo wdzieczny! :) 5179516
MOGŁABYM CIE PROSIC O PRZESŁANIE MI ZESTAWÓW NA MATURE PISEMNA. ZDAJE STARA MAURE W SESJI ZIMOWEJ I ZALEZY MI NA PRZYKLADOWYCH ZADANIACH ZAGADNIENIACH DZIEKJE Z GÓRY POZDRAWIAM PAPA MOJ MAIL [email]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Studia językowe