co za przekroczenie ilości słów na maturze??

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
na maturze rozszerzonej na rozprawce 2[tel]słów przekroczyłam limit o jakieś 75 słówek ... ;(((((((((( co teraz????????????/
błogamodpiszcie
no, dostaniesz max 1 pkt za kompozycje:] na 4 max:] ja tez przekroczylam ale pisalam w brudnopisie i potem skracallam
hej:)
na roszerzonej pisemnej z anglika możesz przekroczyć limit słów o 20%, więc 50 liter :) wychodzi na to, że masz jeszcze górką 25 ..hmm..to może Ci tylko punkt za to odbiorą, będzie dobrze :)
POZDRAWIAM :)
mylisz sie, za przekroczenie do +-10% mozna dostac za kompozycja 3 lub 2 pkt zaleznie jak tam reszta a za przkroczenie powyzej +-10% dostajesz 1 lub 0 pkt. Tak pisze w informatorze, wiec to raczej pewnie, nie:>
hmm..chyba dopiero jak przekroczysz +20%, czy też spadniesz poniżej
-20%, odbierają Ci punkty, przynajmniej, tak u mnie w szkole mówili :)
http://www.cke.edu.pl/podstrony/inform_matur/angielski.pdf strona 29
to zajebiscie, bo o cale trzy slowa przekroczylam limit. fuck.
ja tez o ok 4 słowa. watpie czy beda liczyli....beda raczej patrzyli czy jest ok poltora strony czystopisu!
well, i hope so...
O czym wy w ogole mowicie??3??4 słowa?!:/:/:/ Przeciez nikt tego nie bedzie dokladnie liczył..Nie stwarzajcie problemu, chyba,ze to bylo napisane ironicznie,bo juz nie wiem:/ Ja to mam problem jak kol, która zalozyła ten temat... i ciekawa jestem co z nami zrobia, ile p. odejma, chociaz moim zdaniem to zalezy od egzaminatora...
Pestka, nie martw się .... jakoś to będzie damy radę...... nie ma sensu się martwić przed czasem :)) A jak dużo miejsca ci to zajęło w czystopisie?? mi około półtora strony, ale piszę dośc wąsko... może nie zauważą....
ja mam ogromny problem gdyz na poziomie podst.napislam 2 wypracowania w brudnopisie bo go nie widzialam co ja teraz mam zrobic?help
Myślę, że tylko czekać. Nic nie zmienisz, ale musisz wziąć pod uwagę to, że raczej Ci nie sprawdzą.

A co myślicie o tym, jak się nie zakoduje PESELu, ale wpisze się go normalne... Znaczy, nie zamaluje się krateczek, ale będzie on wpisany w obu miejscach na to przeznaczonych... Hę?
>A co myślicie o tym, jak się nie zakoduje PESELu, ale wpisze się go
>normalne... Znaczy, nie zamaluje się krateczek, ale będzie on wpisany
>w obu miejscach na to przeznaczonych... Hę?

myśle że komputer nie sprawdzi Tobie pracy, poza tym jak mogłaś/eś nie zakodować pracy? przeciez wszyscy trąbili ze wszystkich stron jak to sie robi. Nie rozumiem jak można o tym zapomnieć. Komisja szkolna po oddaniu pracy przez ucznia sprawdzala arkusz czy jest zakodowany poprawnie. I tak powinno być, każdy moze byc zestresowany i np przez przypadek tego nie zrobic...
Jejq ja mam taki sam problem... cholernie się denerwuję, bo napisałam naprawde dobra rozprawkę, ale musialam wykreslic ok 1/3 zdan... mialam w rezultacie łącznie jakies 278 słów... słyszałam także opinię że prac które przekroczyły wymaganą ilość słów (tzn. 250+ 10%) nie będą w ogóle sprawdzane! jestem załamana- czy to prawda? Help!
bededa sprawdzane, jezeli przekroczylas do 15 % to dostaniesz 1 pkt z dwoch, jezeli wiecej niz 15 % to wcale nie dpstaniesz, ale to tylko dwa punkty w plecy wiec zadna tragedia , pozdrawiam
Przed chwilą dzwoniłam do CKE. Bardzo miła pani poinformowała mnie, że praca zostanie sprawdzona.
Nie stresuj mnie, jak nie masy o tzm pojcia. :P

Rzecz nie dotyczyła mnie, tylko mojego kolegi. Nie zamalował kratek z nerwów.
A kiedy oddawał pracę nauczyciel z komisji powiedział, że wszystko jest w porządku. O swoim błędzie zorientował się dopiero wtedy, gdy kodował pracę z angielskiego.
>Nie stresuj mnie, jak nie masy o tzm pojcia. :P

po co w takim razie trujesz dupe na forum? Mogłaś od razu zadzwonić do CKE.
>Nie stresuj mnie, jak nie masy o tzm pojcia. :P

po co w takim razie trujesz dupe na forum? Mogłaś od razu zadzwonić do CKE.
A co jesli cale wypracowanie z podstawowego napisalam w brudnopisie a czystopis nie ma ani jednego słowa?Zauważylam to dopiero na rozszerzonej- napisalam wypracowanie z podstawowego poziomu W BRUDNOPISIE!!!!!!!!! co mam teraz zrtobic???? czy uwzglednia mi to?!?!?!?!??!
Ssłoneczkooo mi też zajęła ta rozprawka jakies poltorej strony i też piszę wąsko!;) A ty *Aneya* to sie nie załamuj, przeciez przeczytaja te nasze prace!!!Tylko najwyzej odejma points... Kurcze, ale ja tak mam, ze jak juz sie rozpisałam o tych urzadzeniach hehe to nie miałam co wykreslic... No nic, pozdrowionka
Aha, mam jeszcze prośbę... piszcie na dany temat!!!
Bo np. co to tych brudnopisów, to w innych tematach mnóstwo ludzi ma taki sam problem, więc wystarczy znaleźć i podyskutować TAM :)
Napisałem list formalny na chyba 161 słów, a opis - na rozszerzonej - na ok. 267. Sądziłem, że przekroczenie limitu o mniej niż 10% przy dobrej pod każdym względem pracy NIE MUSI być równoznaczne odjęciem punktów.
odejmuja punkty strasznie za takie rzeczy, mi na probnej przycieli straszeni duzo... czyhba cale za kompozycje, a przekroczylem slowa tylkop dlatego ze np I'm liczylem jako jedne wyraz, a poznije sie okazalo ze to 2... no i tylko dlatego mialem za duzo slow i tylko dlatego mialem 0... ;-/
ja napisalem na jakies 350 slow, w liscie do kolegi w angli napisalem o tym tez ze zdalem z mature z jezyka angielskiego i ze oceniajacy przymknal oko na ilosc slow :D:D:D POWODZENIA!
Niech mi ktos coś wytłumaczy bo czegoś tu nie rozumiem.
Czy kompozycja w pracy sprowadza się do ilości słów? I co jak sie przekroczy to nie dostajesz z puli nic? 0/4? No to gratuluję poziomu egzaminatorom z cke którzy te kryteria układali.
Mam ten sam problem dziewczyny bedzie dobrze nie załamujmy się!! Nie twierdzę że maksa za kompozycję powinnyśmy dostać ale słowo kompozycja na pewno nie znaczy ilość słów - więc to jest chore żeby wszystkie punkty za kompozycję poleciały! A jak tak to niech to wszystko szlag trafi - co to za egzamin gdzie jak za dużo wiem i za dużo umiem napisać to w ten sposób mnie się karze!

Pozdrawiam
słoneczko
! punkt mniej za kompozycje spoko:)a masz akapity? bo za to tez jest punkt!
haha ale BZDURA spoko sprawdza na 100& za wszystko moga dac punkty nawet jak praca nie jest na temat to na stacie -4 za tresc ale reszta oceniana no ale w takim wypadku filologia odpada! ja sie boje ze mialam nie na temat no ale juz mi lepiej:) spoko!podst 100 rozsz 88 (jak praca na max)
Brudnopis( nie podlega ocenie) te zdanie bylo na arkuszach wiec ... no zalezy moze do sprawdzenia twojej pracy powolaja specjalna komisje??? egzaminatorzy tez ludzie i nie chce cie straszyc:(
nie nie nie wszystkie! za 4 punkty sa oceniane 4 rzeczy (czy tam 3) w kardym razie ok przyniose rep poczekajcie ma byc uwzglednione :
tekst spojny , wstep, rozw, zakonczenie,odp proporcje miedzy czesciami,akapity,miescimy sie w podanym limicie slow
przyznaje sie 4 pkt jezeli:
zachowany jest limit slow
konsekwencja w ukl graficznym
wstep, rozw, zakonczenie,odp proporcje miedzy czesciami,
wyp spojna
3-2pkt gdy:
czesciowo spojna(hahah ciekaw bo kazdy egzaminator oceni inaczej!)
brak wstepu. zakonczenia, objetosc slow przekroczona 0 10%
1-0pkt:
wypowiedz niespojna
brak wyodrebnienia graf
OBJETOSC PRZEKROCZONA O 10% aaa to znaczy ze max 1 pkt!!!!!!!! a mylalam ze mniej sie straci:(
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

»

Praca za granicą