obudziłem się, i co teraz ??

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich, jestem w 2kl i obudziłem się ;) chodzi o maturę. Natchnęło mnie aby pisać rozszerzenie ( pisemna i ustna )

Moja przygoda z angielskiego zaczęła się w podstawówce. Niestety przez parę lat jak się uczę ang zawsze miałem pecha ;/ w gim wgl nie miałem ang bo moi wspaniali koledzy zawsze rozwalali lekcje a nauczycielka nie umiała sobie z nimi poradzić. Efekt jest taki że jestem w 2kl lO i z ang jest cienko. Nasze książki są na wysokim poziomie-> Upstream i nie daje rady.

Dlatego chciałbym nauczyć się świetnie ang a jednocześnie przygotowywać się do matury;] co prawda jest ona dopiero za 1,5 roku ale lepiej wcześniej niż później płakać ;)
Muszę nauczyć się ang pod względem pisowni wymowy i ogólnie żebym umiał się porozumieć ;) tak żeby było 90% na maturze ;p

Teraz chciałbym się dowiedzieć jakie książki polecacie ? interesuje mnie wszystko jak i słownictwo i gramatyka. Przewidziany budżet to ok 350 zł. Jak narazie zakupiłem sobie gramatykę i takie płyty " słuchaj mów " z firmy PONS. Chce jeszcze kupić na początek 2 paczki fiszek ( słownictwo z poziomu A1 i A2). Jest coś co może się przydać ??

Naprawdę nie dziwcie się ale bardzo mi zależy. Proszę aby wypowiedzieli sie nauczyciele i osoby naprawdę doświadczone.
Co może się jeszcze się przydać ?? co polecacie ???
Cytat: sqa
Co może się jeszcze się przydać ?? co polecacie ???

nie ma co, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze korki z jakims doswiadczonym korepetytorem sa tez bardzo wazne - wazne w sensie, abys mogl sobie z nim po angielsku pogadal, abys mogl prowadzic swobodne dialogi
ma korki już uczęszczam ;]
Cytat: sqa
ma korki już uczęszczam ;]

a to spoko
Upstream to diabelnie trudny podrecznik, musze przyznac - jak go bedziesz w stanie w calosci zrozumiec to 5 bedziesz mial na maturce, wierz mi
on jest masakryczny ;/
to jak ? polecicie mi dobre książki ??? i ogólnie jakieś rade dotyczące nauki ang ??
To ja może polecę książki, z których sama się uczyłam do matury rozszerzonej:
1. Matura z języka angielskiego - Repetytorium, wyd. Longman
2. Matura z języka angielskiego - Testy, wyd. Longman
Można też liznąć Matura Companion, wyd. Express Publishing, chociaż moim zdaniem poziom tej książki jest znacznie wyższy niż poziom matury rozszerzonej ;) (chociaż ambitniejszym nie zaszkodzi).
Dobre też jest repetytorium wydawnictwa Oxford.
Warto rozwiązywać testy maturalne (np. te z poprzednich lat i próbne), poznawać słownictwo z kolejnych działów, czy samemu pisać wypracowania i dawać je komuś do sprawdzenia.
Ja w III klasie chodziłam na korepetycje do bardzo dobrej nauczycielki, na każdą lekcję opracowywałam sobie kolejny temat do wypowiedzi ustnej i pisałam wypracowanie, które pani od razu sprawdzała i komentowała. Na zajęciach z tego co pamiętam robiliśmy przede wszystkim listeningi, dawała mi cenne wskazówki, na co zwracać uwagę itd.
P.S. Jeśli chcesz to możesz zaglądać na mojego bloga - często piszę tam o rzeczach przydatnych do matury ;) http://angielskidlakazdego.blox.pl
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę