Matura rozszerzona 2015

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie. Piszę w tym roku rozszerzenie i zastanawiam się czy liczy się estetyka pracy tzn. jeśli będę pisać od razu na czysto i coś skreślę to czy odejmują za to punkty.
niby nie odejmą , ale lepiej napisac w brudnopisie a pozniej na czysto
właśnie martwię się o to, że może mi nie starczyć czasu na to
Po prostu może pisz to czego nie jesteś pewna na brudno, wiesz, podglądając sobie będziesz miała rozeznanie czy na pewno dobrze napisałaś. Ja tak robię jak sobie coś tam piszę...nie jestem pewien - patrzę w brudnopis, piszę 10 razy słówko i potem dopiero na czysto
Ja na egzaminie gimnazjalnym miałem na rozszerzonym angielskim duużo pokreślone, a i tak max punktów. Wątpię, żeby ktokolwiek miał za to obcinać punkty.
jak poszła rozszerzona matura z angielskiego ? Jeśli w co najmniej 60%, to możesz ubiegać się rozpoczęcie studiów w Anglii http://swift.edu.pl/misja/. Bierze się kredyt studencki, który po takich studiach nie jest problemem spłacić. Edukacja na wysokim poziomie w Wielkiej Brytanii, jeżyk doprowadzony do perfekcji.
Cytat: Szyszka2323
jak poszła rozszerzona matura z angielskiego ? Jeśli w co najmniej 60%, to możesz ubiegać się rozpoczęcie studiów w Anglii http://swift.edu.pl/misja/. Bierze się kredyt studencki, który po takich studiach nie jest problemem spłacić. Edukacja na wysokim poziomie w Wielkiej Brytanii, jeżyk doprowadzony do perfekcji.

Punkt pierwszy: prosze NIC nie reklamowac - reklamy sa usuwane. Jak ktos nie daje sobie rady wypelnic pare stron - to naprawde bedzie mial bardzo duze problemy z nauka.
Punkt drugi: Mowa o 'wysokim poziomie' musi byc oparta o faktach. Prosze je dokladnie podac. Jezyk 'doprowadzony' - prosze podac w jaki sposob to bedzie zrobione, gdyz Unis wymagaja jakiegos juz poziomu jezyka ktory uwazaja za dostateczny do studiowania. Prosze tez napisac kto (znaczy imie i nazwisko) osoby ktora mowi 'jezykiem perfekcyjnym'. Czekam niecierpliwie na odpowiedz.
Witajcie,
Kupuję książki do matury rozszerzonej. Posiadam już longmana :) Chce jeszcze kupić "english grammar in use". Co o tym myślicie? Zastanawiam się, czy ten poziom wystarczy i czy nie lepiej kupić "advanced grammar in use".
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę