jak wyglada stara matura z angielskiego??

Temat przeniesiony do archwium.
prosz o pomoc mam ostatnie dni na zlozenie dokumentow na poprawke matury. nie wiem na co sie zdecydowac, jesli ktos pisal, albo wie jak taka matura przebiega i czy jest trudna to prosze cos napisac. Jesli ktos ma moze jakies wzor to prosze sie odezwac. z gory dzieki wszystkim za pomoc!!! :)
hej. Ja zdawałam maturę 2 lata temu.. również z angielskiego. Ogólnie była prosta więc uważam, że powinnaś podejść jeszcze raz;) Było stosunkowo dużo czasu, można było się spokojnie ze wszystkim wyrobić i jeszcze sprawdzić kilka razy to co się napisało. Matura z angielskiego jest prosta, chyba nawet łatwiejsza niż FCE także bez obaw. Warto spróbować:) są 3 części: pierwsza to część leksykalno - gramatyczna, druga to reading, a trzecia - listening. Co do gramatyki to było słowotwórstwo, transformacje i o ile pamiętam multiple choice (dużo czasu na wszystko także ok). Jeśli chodzi o reading to miałam najpierw krótkie fragmenty tekstu do których musiałam dopasować tytuły podane poniżej, następnie jeden dłuższy tekst i do niego około 10 pytan z odpowiedzią A, B, C i D - wybierasz poprawną odpowiedz. No a na końcu był writing - z tym miałam akurat najwięcej problemów ale jakoś poszło:) ty też dasz radę...spróbuj. Jak masz jakieś pytania to pisz... odpiszę;) powodzenia
najbardziej chodzi mi o gramatyke czy to jakas "wyzsza szkola jazdy" ?? tzn czy strcza mi wiadomosci tylko takie jakie sa w wiekszosci podrecznikow czy moze powinienem sie douczyc czegos czego tam nie ma, a co czesto wystepuje na takiej maturze
moim zdaniem w zupełności wystarczy ci to co jest w większości podręczników. Nie musisz uzupełniać braków w gramatyce i uczyc sie czegoś nowego, bo to co jest z pewnością wystarczy.
ja zdawalam w 2003 i pamietam zeby to calkiem proste, a nie moglismy korzystac ze slownikow... dostalam 5... pamietam, ze caly rok przygotowywalam sie z takiej ksiazki, gdzie byly zebrane arkusze matur z angielskiego z lat poprzednich ze wsyztskich wojewodztw... te struktury gramatyczne zawsze sie powtarzaja wiec warto to przerobic... zycze powodzenia i pozdrawiam
Ja zdawalam starą maturę. Bylo to w 1998 roku. Losowaliśmy zestaw pytań, (w każdym po trzy). Pierwsze pytanie polegalo na przeczytaniu tekstu, streszczeniu go w kilku zdanich oraz odpowiedzi na pytania zadane przez nauczyciela. Drugie zadanie to- gramatyka- 10 zdań. Natomiast trzecie pytanie to utworzenie trzech scen.

Egzamin poszedl mi gladko. Przygotowywalam sie do matury z repetytorium języka angielskiego (Jasinska, Jaślan, Neymann).
Jak wygląda poprawka nie wiem, bo takowej nie zdawalam, ale wydaje mi się, że tak jak zwykla.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Praca za granicą