najgorsze tematy na mature ustna rozszerzona

Temat przeniesiony do archwium.
Wpisujcie najtrudniejsze, najgorsze albo najdziwniejsze, waszym zdaniem, tematy na prezentacje albo stymulus, jakie widzieliscie w ksiazkach, repetytoriach albo autentyczne z zeszlorocznej matury. Ja spotkalam sie z takimi (kilka zaczerpnietych z tego forum):
STYMULUS:
- recycling - w jaki sposob przetwarza sie smieci, jak sie je zbiera itd :|
- doping w sporcie

PREZENTACJA:
- How can climate in which people live influence their lifestyle? Give your opinion based on several examples.
- We always give more than we take’, says a slogan in a charity organisation brochure. How do charity organisations operate and what is your opinion on their work?
- czy uważasz ze sport stal się biznesem związanym z narkotykami i pieniędzmi i czy stracili swojego ducha olimpijskości?
- Medycyna i klonowanie oraz operacje ludzkim genomem - czy jest to moralne i powinno być dozwolone przez prawo?
- Ten mały krok człowieka jest gigantycznym krokiem dla ludzkości - jak rozumiesz te słowa, czy eksploracja kosmosu jest koniecznością, czy luksusem?
- Gwiazdy sportu i filmu coraz czesciej staja sie naszymi modelami do nasladowania. Jak myslisz, dlaczego tak sie dzieje?
Wojna w CZeczeni...Jak takie coś dostanę to koniec...a drugi "sposoby zapobiegania jednoski degradacji ziemi...". Nawet po polsku ciężko coś wymyślić...
Najgorszy temat to chyba budowa silników w kombajnach rolniczych ;) No ale jakieś tam słówka umiem, wiec może dam rade :P
To wynalazłam na internecie jkiś czas temu, oczywiście to żart i nie jest ani z książki, ani z zestawów - ale wybuch śmiechu powoduje niezły :)

Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiles ciagnikowy kultywator sprezynowy z zapasowym kompletem lemieszy pólsztywnych i skaryfikatorem. Zauwazyles, ze uszkodzone bylo lozysko toczne barylkowe wachliwe w mimosrodzie oraz brakowalo polaczen gwintowych sruba pasowana o trzpieniu stozkowym. Chcesz zglosic jego reklamacje. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyles urzadzenie i zaproponuj rozwiazanie problemu. Podpisz sie jako XYZ."
dobre poprawilo mi to humorekrn:))))
Basiuch osobiście te tematy co wymieniłaś są całkiem ok;)
Ja zdaję rozszerzoną jutro, przerobiłąm degradację środowiska, zanieczyszczemnia powietrza i wody, źródła energii, jakieś nowinki w dziedzinie ekologii, poczytałam o mcdonaldach, dietach i takie tam inne. Myślę żę coś wymyślę ale boję sięże mnie stresior zeżre i pozapominam wszystkie słówka:]
ogólnie miałam wczoraj ustną, i umiałam naprawde mnóstwo tematów, jakies globalizacje naprawde duzo, ale nie trafiłam w tematy
pierszy to: operacje plastyczne
drugi coś o szkole ale dokładnie nie rozumiałam tematu, jakis taki dziwny był i ogólnie nawiązywałam do wszystkiego a najbardziej do jezykow i nauki za granicą, i w sumie myślałam, że zawaliłam tą maturę a dostałam 95 % ;] wiec myśle, ze jak na taką improwiazcje to jest coś :) dacie rade ludzie! pozdrawiam
http://ang.athost.net/index.php
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę