for and agains writing essays! lol

Temat przeniesiony do archwium.
wiadomo jest ,ze rozprawka typu for and against polega na przesdstawieniu w 2 paragrafach argumentow za i przeciw ktore powwinny byc zbalansowane, zbalansowane no wlasnie to budzi pewne kontrowersje ja mam 4 za i 2 przeciw choc objetosc akapitow taka sama i co leca punkty?

prosze zlosliwych o nie wypowiadanie sie lool pytam serio
Ja mam tak: wstep + opinia , akapit za, akapit przeciw i podsumowanie + jeszcze raz opinia. Jak myslicie czy we wstepie w typu advantages & disadvantages powinno sie dawac swoja opinie? Ja napisalam: In my opinion, such tendency has its advantages as well as disadvantages. Odejma mi za to punkty???????
nigdzie nie jest powiedziane, ze ma byc np 2 za i 2 przeciw, czy 3 na 3 . Najważniejsze, zeby nie było 6 za i 2 przeciw a ty jesteś przeciw :-)

takim 'ideałem' jest 2 za i 3 przeciw gdy ty jestes przeciw, ale jak już napisałam egzaminatorzy nigdzie nie maja czarno na białym, ze tak ma byc a nie inaczej.

>ja mam 4 za i 2 przeciw choc objetosc akapitow taka sama i co leca
>punkty

trudno powiedziec bez czytania, ale myślę, że nie powinny poleciec :-)
do jolololo ... we wstępie okresla sie temat nie podajac swojej opinii.
W zakończeniu za to - twoja opinia albo wyważone podsumowanie tematu.

po co to tak roztrząsacie, przecież nic juz nie zmienicie.
wiesz sformulowanie typu "in my opinion" jet typowe dla opinion essay-u ja bym nie odjela ale osobiscie uikalam tych zwodnichych drobiazgow moja anglistka mowila ,z e nawet "people seem" nalezy unikac bo to ma byc sucha realacja POCIESZE CIE according to "Matura Companion" masz maxa .chyba nie pomoglam choc staralam sie a co sadzisz o moim problemie?
aha jola ma racje w podsumowaniu tak na wstepie nie moze byc opinii.
hehe ale ja napisalam w podsumowaniu ze sa ballanced! co nie wynika z moich argumentow a jest tylko moja opinia ehh
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Matura

»

Business English

Zostaw uwagę