ŚLĄSK-Zestawy na Angielski

Temat przeniesiony do archwium.
Wpisujcie tu TYLKO ze slaska zestawy.
Podawajcie NUMER zestawu i jezlei mozecie to kontakt do siebie.

ZESTAW 20.

Zad.1
Mam wycieczke do Oxforsu i jestem w biurze podróży i pytam: *kiedy jest wyjazk i ikedy się kończy
*zapytać ile kosztuje bilet dla studentów
*czy moge poprosić o szczegułowy plan wycieczki

Zad.2
Jestem w londynie i spotykam Madonne:
*mam opowiedzić koleżance jak doszło do spotkania
*jak ona zareagowała
*jak ona zareagowała

Zad.3
Mieszkam z kolega w pokoju ale on pali papierosy:
*mam go przekonać żeby nie palił
*mamy dojść do komprosmisu
*zeby ja i on byli zadowoleni

Obrazek taka nastolatka siedziałą na podłodze i gadała przez telefon.
PYTANIA: czemu uważam że rozmawia z koleżanką
jak sądze czy rozmawainie przez telefon w czasie wolnego jest dobrym spędzaniem wolnego czasu
skąd masz te zestawy ja ja ten co ty uwarzasz za 20 mam jako pierwszy mam wszystkie 50 tylko niejestem pewna co do ich wiarygodności napisz na adres [email] jak chcesz to Ci je prześle
jesli masz te zestawy http://www.sciaga.pl/forum/read.html?3,840648,840718 ta sa one z 2005 i moga sie powtarzac z tamtego roku bo wiecej im sie chyba nie chce wymyslac :P ale mozesz mi je wyslac na [email] chetnie zerkne pozdro
zestaw 16

zad 1

A) planuje wycieczke do Londynu i zapytac sie przez telefon musze o:

- termin
- plan wycieczki
- czy sa pokoje dwuosobowe

B) jestem po rozmowie o prace i spotkalem znajomego i musze powiedziec

- co to za firma
- o co mnie tam pytali
- jakie sa moje wrazenia

C) jestem na wycieczce po Londynie i ktos chce isc do fast food`u a ja chce do chinese restaurant i mam kategorycznie odmowic czy jaos tak

zad 2

na obrazku bylo czterech ludzi mieli dwa wozki z supermarketu jeden byl pelen piwa:P(powaznie) no i pytanie to dlaczego ludzie wola supermarkety

mój e-mail: [email]
jak macie jakieś zestawy to piszcie plisssss
nr. 40
OBRAZEK:
dzieci leza na podłodze i ogladaja tv,sa w pokoju,.i takie tam
pytania do obrazka: 1) jak myslisz co ogladaja 2)czy rodzice powinni pozwalac ogladac wszystkie programy telewizyjne,why/why not. jakos tak,dokladnie nie pamietam

1)twoj kolega z grecji chce przyjechac do Polski zaproponuj gdzie moze przyjechac na wakacje,gdzie moze isc,jakie sa ciekawe miejsca

2)bylas na obozie w Szkocji i powiedz ze bralas udzial w przedstawieniu,kogo zaprosiliscie i co sie przytrafilo glownemu bohaterowi

3)ktos tam chce kupic ksiazke kulinarska dla twojej mamy ty sie masz nie zgodzic podajac argument,wymysl inny prezent jaki ma kupic i powiedz ze podziecie razem na zakupy.
nie wiem czy rozszerzona ustna was interesuje... w każdym razie ja miałem na rozsz. zestaw 15.:
materiał stymulujący - extreme sports
tematy do wypowiedzi:
1. coś w stylu: Z powodu wzrastającego zaniczyszczenia, ziemia będzie miejscem nie do zamieszkania za 100 lat. Discuss
2. Państwa Unii Europejskiej zatracają swoją tożsamość narodową. Discuss. :)

Powodzenia!!
dk.
podsawowy, nr 23, śląsk:rn1.jestes w ośrodku sportowym rna) spytaj się o zajecia sportowe ,ktore Cie interesuja rnb) jak czesto się odbywaja rnc) ile bedziesz musial/a zaplacic rnrn2. byla/es w egzotycznej restauracji w Australii rna) opowiedz o wystroju rnb) ktora potrawa smakowala Ci najbardziej rnc) powiedz jaka byla obsluga rnrn3.wynajmujsze pokoj i coś Ci sie w nim nie podoba rna) powiedz co Ci sie nie podoba rnb) nie zgodz sie z obsluga rnc)spytaj sie czy mozesz wymienic pokoj rnrnobrazek: ludzie [4 osoby] grajacy na skrzypcach. rna) dlaczego tam sa rnb) jakiej sluchasz muzyki i dlaczego
ja tez bardzo proszę [email]
Zestaw 15
1. Dzwonisz do kolegi z USA i proponujesz spędzenie wolnego czasu razem (jakis wyjazd)
- proponujesz gdzieś jechać
- gdzie to miejsce się znajduje i z czego słynie
- co będziemy tam robić
2. Opowiedz koledze o tym że nie miałeś pradu w domu
- ile to trwało
- co robiłes w tym czasie
- jakie to miało skutki
3. Negocjacja że chesz być na dyskotece do 12 a opiekunowie nie wyrażaja na to zgody
- nie zgódź się z nimi
- powiedz ze będziesz bezpieczny
- dojdz do kompromisu
czy macie zestawy na ustny podstawowy? będe wdzięczna za odpowiedź na maila
Siemanko ja Dzisiaj Zdawałam i zdobyłam 18pkt :)))

A oto mój zestaw który miałam :
nr. 32
I. Przechodzień pyta sie ciebie jak dojśc do szpitala,więc:
a)Powiedz czy szpital daleko sie znajduje
b)Jak może tam dotrzec
c)W jakim lokalizacji znajduje sie szpital
(zacz. egzaminujący)
II. Jestes w Londynie i mama dzwoni do ciebie, opowiedz jej o swoim przyjęciu urodzinowym:
a) Jak było zorganizowane
b)Jak przyjaciele sie bawili
c)Jaki prezent najbardziej ci sie spodobał
(zacz. zdający)
III.Razem z kolezanką z pokoju który wynajmujecie ustalacie warunki sprzątania:
a)Wysuń propozycje ,że musicie podzielic obowiązki sprzątania.
a)Nie zgódz sie z propozycja kolezanki i podaj powód
b)Zaproponuj taka decyzje by kolezanka sie zgodziła.
(zacz. zdający )
OBRAZEK: Koncert, widac duzo ludzi,jakies 3 osoby siedza na ramionach innnych , sa weseli,spiewają itd.
Pytania do niego: I. Dlaczego Ludzie jeżdżą na koncerty.
II. Czy ja lubie chodzic na koncerty.

POWODZENIA :))
a mogłam te 50 prosic? masz je gdzies?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

Zostaw uwagę