pwsz!

Temat przeniesiony do archwium.
zastanawiam sie jak jest z poziomem nauki na filologiach w pwsz,moze ktos z was tam studiuje ten kierunek?chcialabym wiedziec jakie wyniki potrzeba uzyskac na filologie angileska czy wynik z matury z ang94,73 moze wystarczyc ,cZy odpada?dziekuje wam za odpowiedz ,pozdrawiam
a na jaki PWSZ się wybierasz? tzn gdzie? bo ja też sie wybieram i myślę że się dostanę -
100% podstawa, 80% rozszerzony, ustny 100%. możesz pisać do mnie na gadu 7491556. pozdrawiam :).
A która PWSZ cię interesuje? Gdyby w Nysie to mogłabym ci coś powiedzieć;) Myślę że z takimi wynikami spokojnie się dostaniesz do każdej PWSZ. Pozdr.:)
hej ,najblizej mam szkole w raciborzu,wiec mam zamiar tam sprobowac,to jest tak ,ze nie chce składac niepotrzenbnie , dużo osób sie rzuca na ten kierunek ,a jednak trzeba mieć dobre wyniki,bo dostają sie najlepsi,ale będe wdzieczna jesli cos napiszesz jak jest z przyjmowaniem w Saczu ,ostatecznie to ten sam rodzaj szkoly:)pozdrawiam ,dzieki
No ja właśnie składałam w tym tygodniu papiery na PWSZ w Sączu i tam biorą pod uwagę polski i angielski (angielski ustny też), jeśli zdajesz te przedmioty na poziomie podstawowym to punkty mnożą razy 1, jeśli na rozszerzonym to razy 2. Czyli automatycznie jeśli zdawałaś te przedmioty rozszerzone to szanse na dostanie się rosną. Wyniki będą 27 lipca...
No ja właśnie jutro tam jade ( do NOWEGO SĄCZA) złożyć papiery. Wpłaciłam wszystko, pozałatwiałam orzeczenia itp...;)
Nie wiem czy się dostanę... Wsumięmam nadzieję dostać sięna wieczorowe do Uj... :/ Ale wyniczki miałam strasznie cieniutkie, szczególnie z polaka więc nie wiem...:(((((
Czy trudno się tam dostaćdo tego Sącza?? A i jak z akademikami??
Jest w Sączu akademik, zapytaj jutro na uczelni, pani jest tam bardzo miła (przynajmniej ja trafiłam na bardzo miłą :)). Czy trudno się dostać? Nie mam pojęcia, więc nie chcę wprowadzać Cię w błąd nieprawdziwymi informacjami. Jak pojedziesz jutro to pamiętaj o wszystkich papierach - oryginał lub odpis wyników, to samo ze świadectwem, 4 fotki, kwestionariusz i orzeczenie lekarskie z netu, ksero dowodu... Hmmm... Chyba tyle :). Te wszystkie dokumenty wkładasz do szarej koperty A4 zaadresowanej do siebie. Składasz w pokoju 112, to jest na pierwszym piętrze Instytutu Języków Obcych na Kochanowskiego.
no właśnie dziś dopiero znalazłam tą szkołę;)
Wszytsko załatwiłąm w 1 popołudnie;) Byłam u lekarza po 2 jakieś zaświadczenia, u notariusza, wpłaciłam kasę na konto, mam potwierdzenie wpłaty, no fotki to wiadomo.
I się właśnie zastanawiałam co to ma być, bo ja myślałam że teczka ale jak koperta to OK. Kupi się rano na poczcie;)
Wsumie martwię się tylko dlatego bo polski poszdł mi tragicznie:(
Wiesz, nie przejmuj się tak tym polskim, bo z tym przeliczaniem punktów to jest tak, że angielski rozszerzony liczą Ci razy 2, podstawowy razy 1, a z polskim jest trochę inaczej - podstawowy razy 0.25, a rozszerzony razy 0.5, czyli jak widzisz polski nie jest decydujący, tymbardziej, że z angola biorą jeszcze ustny pod uwagę, a z polaka nie. Zobaczysz, jeszcze się okaże, że obie będziemy tam studiować :). Pozdrawiam :).
powiem Wam ze dostac sie to moze nie bedzie tak ciezko ale utrzymac sie to juz gorzej...poand polowa osob zawsze wylatuje ale powodzenia :)
Może akurat nie znajdziemy się w tej połowie :>. Spróbować zawsze można :).
ja sprobowalam i nie znalazlam sie w tej polowie bo jestem juz na 3 roku hehe - mam nadzieje ze Wam tez sie uda !
a znawca tematu moze sie podzielic jakimis bardziej drobiazgowymi informacjami?:) np graniczne wyniki ludzi,ktorzy sie na filologie dostaja, bo ja akurat stracilam juz nadzieje na ta fa ale inni namawiaja mnie zebym jednak skladala papiery. na ile mozna liczyc na szczescie w odwolaniach?
Ja zdawalam jak jeszcze nie bylo nowej matury wiec pisalam examin w pwszcie
np. kolega (rocznik '85) zdawal tam tez examin w zeszlym roku i mial z niego 69% + nie wiem ile za ustny ale jest wygadany wiec mysle ze duzo i sie dostal na dzienne
Jeszcze jeden byl plus bo jak sie czlowiek nie dostawal na dzienne to mu proponowali na wieczorowe a podobno teraz juz tak dobrze nie jest :/
Nie potrafie powiedziec ile trzeba miec z matury ale wydaje mi sie ze jak sie ma okolo 80% z rozszerzenia to nie powinno byc problemow, ale to tylko moje subiektywne zdanie. ( to zalezy tez od tego ile procent ludzie dostali w tym roku z matury bo podobno gorzej wypadla niz w zeszlym)
a jezeli chodzi o odwolania to tez zalezy od tego czy ludzie sie dostana na lepsze uczelnie i zrezygnuja z pwsz czy nie
zawsze warto probowac a noz widelec sie uda:)
I jak Spoonmaster, złożyłaś te papiery do Sącza???
hehe no złożyłam;) zobaczymy;) jechałam tam prawie 3h;) a Ty gdzie mieszkasz?? fajne miasteczko nawet.
Sącz jest bardzo fajny, super ludzie, super atmosfera :). Ja przez ostatnie trzy lata mieszkałam w Sączu, bo chodziłam tam do ogólniaka, a tak ogólnie to jestem spod Kielc ;). Więc jak pojechałam we wtorek po wyniki to przy okazji zahaczyłam o PWSZ i złożyłam papiery :). A Ty skąd jesteś? Tak by the way, jazda do Sącza też zajmuje mi 3 godziny ;).
hehe ja jestem z Andrychowa;) to koło Wadowic;)
Słyszałam o tej szkole sporo dobrego ale też sporo złego:/
Zobaczymy jak będzie, jeśli się dostanę na wieczorówkę na UJ to pójdę tam, choc pewnie bedę musiała zarabiać przez resztę wakacji;)
Dzis składałam jeszcze do Cieszyna na Nkjo.
Też słyszałam różne rzeczy o tej szkole ;/. I też składałam na UJ, tyle że na dzienne, ale tylko dlatego żeby rodzice się nie pluli, bo sama wiem, że z moimi wynikami się nie dostanę... Tak że zostanie mi Sącz i nie martwi mnie to wcale, bo miasto jest naprawdę pierwsza klasa :).
dziś usłyszłąam nieciekawe opinie o pwsz w raciborzu,zastanawiam sięc zy są parawdziwe,zna ktoś może tą uczelnie,uczy się tam?
A ja studiuje fil ang na Pwsz w NS : ) jak macie jakieś pytania to mozecie pytać na [gg]
pwsz racibórz jest do chrzanu!jak można na filologiach nie brać wogóle pod uwagę matur ustnych???!!!>>>przecierz to jest jedna z podstaw ,żeby potrafić na poziomie rozszerzonym porozmawiac z człowiekiem np.po angielsku,a oni kompletnie matury ustne zignorowali://///////////
kiedy sąwyniki kto się dostał do NS???
Wsumie to juz zwątpiłam w tą szkołę...
Baaardzo dużo złego o niej słyszałam od jej studentów....
W Sączu wyniki sa 27 lipca o godzinie 14.
mam gdzies pwsz dostalam sie do nkjo :D:D:D:żyć nie umierać cudnie cudnie
Też się dostałam do NKJO, do Cieszyna,!!!!! :D:D a co do pwsz to już dawno z niego zrezygnowałam.... :/
:P:P:P
przekaonałam isę że nie było trudno na pwsz przyjęli b.dużo osób ok120 z baaaardzo średnimi wynikami ciekawe........
to były już wyniki?? czyli pewnioe się tam dostałam, ale już nie mam najmniejszego zamiaru tam iść...Czy mam mimo to tam zadzwonc??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

Zostaw uwagę