Nowina Giertycha:amnestia dla maturzystów!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 60
| następna
>Gorzej, ci nowi maturzysci pojda na studia

Na jakie studia?!
Rektorzy uczelni panstwowych sa przeciwko, rektorzy szkol prywatnych popieraja amnestie. Ciekawe dlaczego?
Tylko zauważ koelgo ,że rektorzy uczelni prywatnych to w większości prof. ,którzy wykładają na uczelniach państwowych. Ale masz racje w tym wszystkim chodzi o kase.
Bo jak nie dasz im w łape żeby się dostać na wymarzony kierunek na uczelni państwowej to i tak im dasz w łape ,ale tak oficjalnie na prywatnej.
Może troche uogólniam, ale tylko torchę
Pozdro
rektorzy uczelni prywatnych to w większości
>prof. ,którzy wykładają na uczelniach państwowych.

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Wiecie co jest dla mnie najgorsze??
Zdaje mature w 2007 i teraz nie wiem, jaka ta matura bedzie. Bo pan Giertych wymyslił, żeby Ci co zdaja poziom rozszerzony nie musieli zdawac podstawowego. Do tej pory podejsciem do rozszerzenia nic sie nie ryzykowało. A co jelsi ktos obleje poziom rozszerzony??Dla mnie ta amnestia to jakas bzdura. Mam nadziejej, że te zmiany nie wejda w życie, chociaz nie jestem tego pewna. A swoja droga - bylo ustalone, że jakiekolwiek zmiany dotyczace matury moga byc wprowadzane na dwa lata przed. A oni nam wprowadzaja zmiany na 8-9 miesiecy przed matura :/
I najgorsze jest to, że nie wiadomo co jeszce wymysla.
Super super GIERTYCH Mistrz wszechswiata, VIVA GIERTYCH.
kaskaa5-
Nic sie nie martw - w przyszlym roku Pan RG obnizy stopien - i ci ktorzy zdadza na 10% i tak dostana mature - a 10% to naprawde bedzie latwo zdac. Mysle, ze wszyscy nauczyciele sprawdzajacy mature dostana 'polecenie od wladz' zeby wszystkich i tak przepuscic. Jedna deska ratunku to jest to, ze moze lepsze uczelnie beda mogly ustalic wysokosc stopnia - ale teraz i w to nie wierze. Pan RG da polecenie ze beda musialy 'przyjac tyle i tyle' ludzi ktorzy tylko zdali na 10% i koniec.
Miejmy nadzieje, ze jutro cos nowego nas nie zaskoczy - (ale tak jak jest po ang.- don't hold your breath)
GIERTYCH iz grejt GIERTYCH iz gód
giertych jako człowiek ABSOLUTNIE bez kwalifikacji na stanowisko ministra edukacji narodowej jest zagrożeniem dla całego systemu edukacyjnego Polski!!! Boże, co za klaun!
Czy ktos ogladal dzis sejm z Giertychem w roli glownej? Takich bredni dawno nie slyszalam. Ten czlowiek jest ograniczony. Pani marszalek (z powodu tych bredni jak przypuszczam) zmienila plec... Wtajemniczeni beda wiedziec, o co chodzi. ;)
Tak, ale mysle, ze Pan RG ma 'mature' - (dobrze ze nawet to)
dodać godzin? kobieto czy ty masz wszystko ok pod czaszka? po co dodawac godzin skoro ten papier i tak nic nie pokazuje poniewaz sa klucze i on nie sprawdza inteligencji uczniow tylko to jak moga sie podpasowac w system.... przemysl to....
no to jestes naiwnym debilem jak tak sie uczyles do matury i masz pecha....
I co? boli was, że wy się uczyliście nocami a ludzie którzy mieli luz też dostana papier? Macie pecha! Witajcie w brutalnej, niesprawiedliwej rzeczywistości i UCZCIE się tak samo intensywnie jak do matury na studiach frajerzy, pewnie się na nich spotkamy... hahaha
Hmmm...mysle, że pod czaszka mam na szczescie wszystko ok.
Zgadzam sie z Toba - matura nie jest skonstruowana tak, by sprawdzic inteligencje uczniow. Matura, np. z polskiego sprawdza ich wiedze, która nabyli przez wkuwanie na pamiec wniosków z lektur i utworów, które to wnioski wczesniej wyczytali z opracowan. Pamietam czasy kiedy chodziam do podstawówki, gimnazjum. Tak nauczyciele faktycznie wymagali od nas samodzielnego myslenia, wyciagania wnioskow. Nikt nie sprawdzał ich z jakims durnym kluczem. Tymczasem w liceum jest tak, że nie ma czasu na samodzielne przemyslenia. Jesli twoj wniosek nie jest taki jak w kluczu, to znaczy ze jest zły :/ Doskonałym przykładem jest konkurs Kangur - on faktycznie sprawdza Twoja inteligencje, umiejetnosc szybkiego, efektywnego myslenia i pomyslowosc. Od 4 kl. szkoly podstawowej brałam w nim udzial. Wyniki mialam zwykle calkiem niezle. W 1 kl. liceum po raz pierwszy do niego nie przystapiłam. Teraz nie wiem, czy zrobiłabym choc kilka zadan. Co to oznacza? Regres...???

Znalazlam calkiem zabawny felieton dotyczacy "Najwyzszego":
http://wiadomosci.wp.pl/kat,37078,wid,8397887,wiadomosc.html?ticaid=11fdf
a czy to prawda, że kto w zeszlym roku nie zdał matury, to też ją w tym roku dostanie z urzędu?
ale bagno...
pozdrawiam ze stolicy województwa bagienno-szuwarowego, raju dla kajakarzy
a czy to prawda, że kto w zeszłym roku nie zdał matury, to też ją w tym roku dostanie z urzędu?
ale bagno...
pozdrawiam ze stolicy województwa bagienno-szuwarowego, raju dla kajakarzy
co do tego FELIETONU to sosba go piszaca "niezby zgrabnie polskiemu mowi ona" coz moze tez nie ma matury :P:P:P dzis matura pozwla wam isc na a) studia badz b) być cieciem wiec radze sie uczyc pilnie:) i to nie jeden kieunek alw przynajmniej 2 i w czasie ich trwania jeszcze pracujecie i co dostniecie za to?

mozliwosc wyjazdu do Irlandi:) co ktos myslal ze dobra prace w Polsce nei nei kabaret dopiero o 19:00 na tvn ;)...
przepraszam, a do kogo wlasciwie to jest skierowane - bo jak do mnie - to nastepnym razem, badz na tyle laskawy i napisz do kogo sie zwracasz. Osobiscie, to ja mysle ze jakos tam daje sobie rady, na tyle ze ludzie mnie zrozumieja (nawet z tym pokaleczonym jezykiem).
Wy chyba nie wiecie co sie teraz dzieje w gimnazjach. Gimnazja to czas stracony. Wszystkiego co sie nauczyles w podstawowce uczysz sie od nowa i to na nizszym poziomie. W pierwszej klasie gimnazjum jestes kotem, jestes tempionym itd. a w trzeciej ty tepisz pierszakow(3 kl gimnazjum a 1 kl to duza roznica w budowie, wlasnie wtedy dorastasz fizycznie). Nie lepiej jest w szkolach srednich. Masz wtedy okolo 18 lat i ci troche odbija :). A do tego skrocone lata nauki w licach 3 z bylych 4 a w technikach 4 z bylych 5. Co wiecej kazdego roku w szkole sredniej jakies 3 miesiaca sa tracone bo co roku trzeba sie ciackac z nowymi nmaturami ktore trwaja miesiacami(nie jak stare pare dni) a nauczycieli w tym czasie nie ma na lekcji i co roku miesiace nauki sa tracone. Nie rozumiem dlaczego nauczyciele nie domagaja sie zaniechania gimnazjow i przywrocenia starej formyly. Nowa matura oczywiscie ma zostac. Jestem 1[tel]% za ale gimnazja zlikwidowac!.
Dlaczego nauczyciele nie żądają zaniechania gimnazjów?? Bo tysiące z nich straciłoby pracę, a zresztą wydaję mi się , że nauczyciele nie mają teraz wiele do gadania. Giertych i spółka i tak zrobią swoje;)
To i tak bez znaczenia czy te osoby dostaną mature czy nie. Uczelnie już zapowiedziały, że nie będą przyjmować ludzi którzy oblali jeden przedmiot więc nie ma się czego bać.
Jak sie okazalo jest jeszcze 8 osob w tej Polsce, ktore zdaly egzamin dojrzalosci celujaco, choc matury nie zdaly. Brawa dla nich!
No brawo dla nich;)
I niech Giertych się boi... :>
I jeszcze ten pomysł z mundurkami w szkołach... nie jestem za manifestowaniem swojego bogactwa w szkole ale kurde mundurki to przesada...
Dobrze, że mnie Giertych już nie dosięgnie:D:D:D
Mundurki są świetne. Odpada problem "co na siebie włożyć"; od razu widać jak się obcy plątają po szkole; wagarowiczów też łatwo na ulicy zauważyć (choć społeczeństwo i tak to guzik by obchodziło).
jak w wojsku...
Szkoła jest po to aby poznawać nowych ludzi, byc sobą, czasem sobie iść na wagary hehe:) A co do obcych to żadko kto diluje w szkole tylko raczej przed szkołą jak już coś i przeciez w większości szkół sa kamery;)
Jak ja się masakrycznie cieszę, że te kretyńskie wymysły naszego nowego ministra mnie już nie dotyczą:))
Spoonmaster -
nic nie mow przed czasem - bo niewiadomo co bedzie dalej - moze Pan RG wniesie jakies przepisy, ze wszyscy mezczyzni maja sie ubierac jednakowo, biala koszula i krotkie czarne spodnie. To jedno by mi sie podobalo.
Kolejny, madry pomysl - zabronienie pracy w niedziele dla 'nauczycieli'- a resultat tego, -co sie stanie z zaoczynmi studentami? Widze, ze oni to naprawde 'mysla'- czy to ma byc 'wymyslaja'. A tak przy okazji, to 60 tys. ludzi straci zatrudnienie i zarobek.
ktoś wcześniej wspomniał o niedoborze godzin lekcyjnych z konkretnych przedmiotówrnmi wydaje sie ze to zalezy od szkoly, wiecej godzin i rozszerzenie materialu z wybranych przedmiotow jest zagwarantowanernja mam 5 godzin angielskiego, 7 godzin polskiego, 3 godziny wosu i tylko historie musimy nadrabiac sami, jestm z tego zadawolonarnw tym roku w mojej szkole na ok. 250 osob zdajacych nie zdaly 3 w tym 1 na egzaminie ustnym w szkolernco do matury z matematyki ja zdaje w 2008 roku a matematyka ma zostac wprowadzona od 2009 roku :D (jestem z tego powodu bardzo szczesliwa)rnco do RG i mundurkow nie jestem za ani przeciw, kazdy czuli by sie jednakowo, bez podzialow na "klasy spoleczne' o ile w dzisiejszych czasach mozna o takich mowicrnjeszcze jedno : mowiono o podziale historii na te powszechna i polska (tudzież nazywana byla ona wychowaniem patriotycznym) śmiem stwierdzić że to dobry pomysl jezeli lekcja historii polski nie byla by lekcja nacjonalizmu :prnpozdrawiam
>historie musimy nadrabiac sami
ale chyba nie w niedziel- juz niedlugo może grozić ci taki zakaz, i na studiowanie zaocznie w tym dniu tez ci nie pozwolą, więc nie ma co sią tak ciszyć!!
"Majewski chce od Giertycha 1,5 mln zł za "zmarnowane" dowcipy"

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8479272&rfbawp=1156772186.145
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 60
| następna