Nowa maturka w 2007 - jaki poziom?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :D

1) Wiem, że to raczej forum o j. angielskim, ale to tylko część pytania: jak to będzie z WOSem na maturze w 2007 roku? Chciałbym to zdawać jako przedmiot obowiązkowy, dodatkowy mnie nie interesuje. Ale coś chyba czytałem, że będzie już tylko jako dodatkowy :-(

2) Tak wogóle, czy trudno jest zdać mature? :D Myśle, że z angielskiego na 3 bym sobie poradził ale zawsze chce się lepiej wypaść.

3) Na co najlepiej zwrócić uwagę w tej maturze? Pisanie tekstów, rozumienie ze słuchu, słówka czy może jeszcze coś innego?

4) Do ludzi, którzy uczą się w PWSZ-ach (państwowe wyższe...): czy opłaca się tam studiować zarządzanie? Mam do wyboru albo prywatną uczelnie albo PWSZ w Koninie no i mam dylemat ...

Jeśli jakiś tegoroczny maturzysta chciałby pomóc - moje gadu-gadu: 1917615. z Góry dzięki :D
Z tego co wiem od od roku 2007 WOS można bedzie zdawac tylko jako przedmiot dodatkowy, najlepiej sprawdz ta informacje na stronie OKE, albo CKE. Jeżeli uczysz się w miare systematycznie to zdasz mature bez problemu, pojawia się tylko pytanie na ile. Na pewno nie na 3, bo wyniki podawane są w procentach. A tak wogóle gdzie chodzisz do szkoły, skoro nie znasz odpowiedzi na takie pytania ? Nie mówią wam tam jak będzie wyglądała matura ?!
Jesli jestes rocznik 88 tak jak ja to jestesmy ostatnim rocznikiem ktory mature z wosu moze zdawac jako przedmiot obowiazkowy tak jak np. historie czy biologie. Roczniki po nas nie beda mialy juz tego przywileju. Nas poinformowala o tym wychowawczyni, poza tym skladalismy juz wstepne deklaracje i sporo osob m.in ja zaznaczylo wos jako przedmiot obowiazkowy wiec od razu poinforomowanoby nas, ze nie mozna go zdawac w czesci obowiazkowej. Takze spoko mozesz zdawac wos.
Pozdrawiam

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa