strach przed maturą;(

Temat przeniesiony do archwium.
Witam;)
w przyszłym roku zdaje mature.
Prosze o wszelkie rady odnośnie matury z angielskiego ustnej i pisemnej.
Co zrobić by ja dobrze zdac, na co zwracać uwagę.

pozdrowienia
Poprostu sie ucz! Nauczyciel jest napewno swiadomy tego, ze zdajesz mature i pod tym kątem prowadzi lekcji. Bać się natomiast nie ma czego, bo matura to nie sciecie glowy i wierz mi, ze prawdziwe zycie zaczyna sie dopiero po maturze.
No ba :] Co tutaj wiecej dodawać .Wystarczy sie systematycznie uczyć i nostress hehe.Strach ma wielkie oczy .Ja tak sie bałam ,a w rzeczywistosci okazało się ,że matura to tylko kolejny test ,a egzamin ustny to tylko obrazki i krótka wypowiedź.Czym tu się stresować ;)
Zgadzam się. Ja zdawałem angielski ustny i pisemny na poziomie rozszerzonym i naprawdę poszło lajtowo:) Teraz to dopiero zacznie się hardcore :PP
yes... po maturze.

Tak na powaznie ta z angielskiego trudna nie jest.
Witam!
Nie wiem jak matura pisemna, ale ustna jest luz jesli ktos w miare sie uczy. Wiem co pisze, bo dwa lata siedzialam w komisjach i naprawde bardzo sie trzeba postarac zeby nie zdac. Wazne jest zeby mowic na temat i wogole zeby mowic. Czasu nie ma co prawda za wiele, ale wystarczy i sporo osob konczy przed czasem. Jedna z rzeczy ktora mi sie nie podoba to zbyt rozniace sie poziomami zestawy, tzn. na poziomie podstawowym np. jedne zestawy wymagaja znajomosci tak naprawde podstawowego slownictwa, inne juz takie nie sa i tu trzeba poprostu liczyc na szczescie. Tak wiec najwazniejsze mowic na temat i nie przejmowac sie az tak mocno gramatyka wypowiedzi, bo za poprawnosc jezykowa mozna dostac max. 5 punktow na 20. Wazna jest jasnosc komunikatu. Powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa