Czy mam jakieś szanse??;(

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich

Mam pytanie ponieważ znalazlem się nieszczęsliwie na profilu biologiczno-chemicznym w LO. Na maturze chciałbym zdawać rozszeżon j. polski, j.angielski i biologię (muszę coś wybrać). Bardzo chciałbym zdawać na uczelnie językową, tylko problem w tym że jestem już w 3 klasie liceum i mam takie pytanie czy jeśli wezmę się ostro do pracy, to czy mam szanse dostać się na dobre studia językowe? Zależy mi na tym ponieważ nie widzę się w roli chemika albo biologa :(. Szkoda że wcześniej się nie zdecydowałem. Bardzo proszę o opinie i rady bo nie wiem co robić ;(
Decydujesz się na studia językowe jedynie dlatego, że na dwa inne kierunki uważasz, że się nie nadajesz? Może spróbuj poszukać innych kierunków i zapisz się na dobry kurs języka angielskiego?
Jeśli chodzi o przygotowanie do matury - to oczywiście, że masz szanse zdać dobrze. Wystarczy przyłożyć się do nauki i codziennie, systematycznie poświęcić na angielski trochę czasu. Posłuchać radia, obejrzeć film czy serial po angielsku, rozwiązać jakiś test. Zapisać się na kurs lub korepetycje.
ja bylam w klasie o profilu matematyczno-informatycznym i mysle,ze wyladowalam na dobrych studiach:)

dlatego glowa do gory. dasz rade:)

»

Praca za granicą