2 języki obce na maturze

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Pytanie związane z nową maturą.
Jak każdy wie nalezy zdac 3 przedmioty obowiązkowe:
- j. polski
- wybrany j. obcy
- wybrany przedmiot (nie może być nim j. obcy)
i tu dodatkowe przedmioty.
Chciałbym jednak zdać dodatkowo jeszcze niemiecki więc miałem nastepujacy plan:
- j. polski
- j. niemiecki (na poziomie podstawowym)
- matematyka
- j. angielski (na poziomie rozszerzonym)

Usłyszałem że biorąc ten angielski jako czwarty przedmiot bede jedynie zdawał pisemną część, poniewaz ustna do dodatkowego jezyka zlikwidowano ze wzgledów na oszczednosci
Spowodowane jest to zarzadzeniem Giertycha - potwierdzi ktoś to?
never heard of that! Musi być ustny, bo mi się na dwa kierunki liczą ustne. Na jeden ustny angielski, na drugi ustny niemiecki, obydwa na rozsz. poziomie, wiec musi byc ustna czesc z kazdego jezyka.

Nawiasem, powodzenia, bo bedziemy sie razem meczyc na tych samych jezykach obcych. I podziwiam za te matme :p lol ja zdaje geografie
z języka piszesz pisemną i zdajesz ustną, ale jeżeli wybierasz 2 języki, w tym drugi jako przedmiot dodatkowy, to zdajesz tylko poziom rozszerzony, ustnego już nie
PODZIWIAM, JA MAM MATURE DOPIERO ZA 2 LATA, ALE PLANY DOTYCZĄCE PRZEDMIOTÓW IDENTYCZNE...
W tym roku zdajac 2 jezyki obce trzeba bylo je oba zdac tez ustnie. Może Giertych cos pozmienial, ale nie slyszalam o tym nic...
co wy za herezje głosicie?! jezyk trzeba zdawać też ustny, niezależnie od tego czy jako przedmiot obowązkowy czy dodatkowy!To dla mnie oczywiste, chociaż ucieszyłabym się, gdyby było inaczej!
krzychuu ty musisz być bardzo zdolny zeby dwa jezyki rozszerzone zdawać
to fajnie bo ja tez zdaje te 2 jezyki, matme i gegre:D pozdro
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa