For & against essay

Temat przeniesiony do archwium.
Moje pytanie dotyczy banalnej rzeczy. Otóż uczę się do CAE i w np Successful writing proficiency jest napisane ze w for and against essay powinno być po równo argumentów za i przeciw. Natomiast nauczycielka na angielskiem w szkole (a jestem w klasie maturalnej) mówi mi ze musi przeważać jedna ze stron. Ja myślałam że to w opinion essay jest tak, że daję np 3 argumenty za i 1 przeciw i się ustosunkowuję. A tu mi że w opinion essay jest po równo argumentów.

Ja już z tego nic nie rozumiem. Jaka więc jest różnica i jak to jest z tą ilością argumentów i proporcjami????

Prosze o pomoc bo zgłupiałam.
I agree with Successful Writing Proficiency. You should be able to argue both sides of the argument and then state your opinion in the conclusion.

If you have 3 arguments for and only 1 against, then it's not really an argument, is it? That's just taking the easy way out. Such an essay would clearly show that you do not know how to present an argument.
Też tak myślę ale nie jestem do końca przekonana jak to mam zrobić na maturze.
nie musi być równo po tyle samo argumentów, wazne, żeby nie bylo np 5 za i 1 czy 2 przeciw. Najlepiej w stosunku 2/3. Ważne tez, że jesli jesteś za, zaczynasz od argumentów przeciw, dopiero potem za, żeby ładnie móc przejsć do konkluzji.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Szkoły językowe