witam wszystkich! nie chce nic mówic ale powiem tak , ,ze w ministerstwie edukacji ludzie którzy układaja to , powinni sie zastanowić !!!dajcie spokój ja nic nie chce mówic ,ze tyle osób nie zda ten egzamin !a jak już zda bedzie tylko wielka improwizacja-czyli odpisywanie i kombinowanie!!!słownictwo jest tak trude ,że nie powiem co , a nasi nauczyciele olewają sobie wszystko !wiem ,ze nikogo to nie obchodzi ale trzeba sie zastanowic , bo co z tego ,z e nawet zdamy ale na ile %? o to sie rodzi pytanie?ksiażki sa zle prowadzone ! i nie ma sie oszukiwac nie w kazdej szkole da sie nauczyc co kolwiek , bez korków na które sam wydaje nie małe sumy !!dobrze ,ze stac mnie na to ale mam patre osób w klasie ,że nie stać ich naprawde nie stac ich na jakiek0olwiek lekcje prywatne!! ja osobisci e pomagam kolęzance która jest biedna ale zależy jej na maturze , ma braki z gramatyki jeszcze z czasów gimnazjum -ale zależy jej wiec pomagam !!!! a sam nie wiem jak napisze wiem tylko tyle na pewno bedzie to matura rozszerzona !!!wszystkim życze powodzenia na maturze 2005!