MATURA ANGIELSKI 2008 ustna woj. śląskie

Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna
Yoł ja miałam zestaw 46
ZESTAW NR 46
uzyskiwanie informiacji: jesteś jakimś opiekunem wycieczki do Norwegii, ktoś z wycieczkowiczów zostawił w hotelu kurtkę, dzwonisz do recepcji:
-przedstaw się i powiedz z jaką grupą byłeś
-omów zaistniały problem
-zzapytaj czy znalezli zgubiona kurtkę

relacjonowanie: byłeś na koncercie rockowym
-powiedz jak udało CI się zdobyc bilety
-jakie sa Twoje wrazenia
-jak po koncercie wróciłąs do domu

negocjowanie: Twoja kolezanka robi okno wystawowe dla swojego plakatu, wystawila jakis plakat jako forme reklamy
-nei zgodz się z forma reklamy jaka zaproponowala koelzanka
-podac inny pomysl na zarekalowanie jej sklepu
-nie zgodz sie ze reklama w prasie jest dobra, powiedz dlaczego

obrazek na głównym planie dwie kobiety , jedna mierzy drugiej cisnienie, z tylu obrazek ukladu krwionosnego
- dlaczego jedna z kobiet siedzi
-co nalezy robic aby zdrowo zyc

Nie Polecam bo fest ciężki .... ale zdane :)).
zestaw26
hejka ja zdałem na 100 i miałem scenki takie jak
1)
nie pamietam
2)dlaczego postanowiłes zrobic remont w domu
co zmieniłeś
3)szukasz pracy w biurze pracy i powiedz co cie interesuje
odrzuc propozycje pracy w restauracji
zgodz sie na prace podana przez egzaminatora
obrazek:
wypadek koleś jednym autem jedzie na wakacje drugi to miejscowy jest policja karetka woz policyjny jest z tyłu karetka obok policjand ocenia szkody jes też kilka swiatków na pierwsze pytanie odpowiedziałem jak omawiałem obrazek ale to chyba było coś zwiazane z wakacjami tego kolesia a drugie to co jeszcze może zepsuć ci wakacje
życze powodzenia
ps nie czytajcie tego idzcie na lifa i zdacie lepiej niż jak bedziecie takie cos czytac
ja tez proszę o przesłanie zestawu na mature ustną podstawową z woj. śląskiego:) moj mail [email]
aha, no i z z góry dziękuję;)
Hej1 ja miałam dzis ustny podstawowy .zestaw 35
1.zamow cos do jedzenia
*zapytaj ile to kosztuje
*zapytaj ile czasu bedziesz czekac na jedzenie
2.mialas wypadek na nartach opowiadasz kolezance z austri
*o pobycie w szpitalu
* jak tam bylo* jakie rady dostalas-wychodzac ze szpitala
3.Pracujesz na plantacji truskawek i chcesz wziasc dzien wolnego z powodu bolu brzucha.
* zapytaj pracodawce o dzien wolny
*powiedz ze nie mozesz pracowac po poludniu
* zaproponuj ze moszesz odrobic to kiedy indziej.
obrazek byl dziwny ,bo byla to żenska klasa ( islamska chyba) jedna dziewczynka stala przy tablicy i cos pokazywala obok niej stala nauczycielka a uczennice gapily sie w ta tablice.. i 2 pytania czy twoim zdaniem ucznowie sa zainteresowani lekcja i dlaczego warto sie uczyc. Pozdrawiam
Hej:) ja mam ustna w poniedzialek i bylabym bardzo wdzieczna za przeslanie zestawow na moj adres [email] Z gory ogromnie dziękuje:)
Izabelaa mam prośbe przeslesz mi te zestawy na ustną... ja jutro mam matura i chciałam sobie zobaczyć co ciekawego bede mieć..:P z góry dzieki :* [email]
Ja tez mam prośbe o przeslnie tamtych zestwow gdyz ta stronka nie chce mi sie otworzyc z gory dziekuje.mature mam w czwratek pozim podstawowy moj mail [email]
hej:) ja równiez nie mogę otworzyć tego pliku!;/ poprosze na [email] bede wdzieczna!:)
możecie mi również wysłać te zestawy z śląskiego? Bardzo prosze i z góry dziękuje. [email]
dzisiaj miałam maturkę - zdana!! 55% :) a myślałam, żeby nawet nie iść, że nic nie umiem.. dlatego każdy kto ma obiekcje niech idzie!! Na ustnych patrzą tylko żeby przepuszczać. Trzeba tylko mówić.. nawet bez sensu, ale mówić, mówić cokolwiek... a teraz zestawik -

OBRAZEK: Ludzie w muzeum, jedna babka patrzy w obraz, druga babka siedzi [takie ogólnie biedne są te obrazki]. Pyt 1. Dlaczego ta babka patrzy w ten obraz. Pyt 2. Czy ty lubisz wystawy i galerie i dlaczego.

pierwsza scenka to było coś o sporcie. Chyba o której godzinie jest otwarty jakiś klub.. Jakie są tam sporty i zapytać koleżanki czy wie jak tam dojechać.
[nie pamiętam dokładnie]

druga scenka to było, że dostałam instrument od rodziców i jaki to był instrument, gdzie rodzice go zostawili dla mnie i jak zareagowałam.

trzecia scenka była, że mam się nie zgodzić aby koleżanka paliła w pociągu i dlaczego. Mam zaproponować, żebyśmy się przesiadły do innego przedziału w pociągu i mam się zgodzić, że może zapalić ale tylko przy otwartym oknie.

Pozdrawiam i nie ma się czego bać!! Skoro taki osioł, jak ja zdał, to wszyscy zdacie!! pamiętajcie - trzeba mówić cokolwiek..
Jestem ze Śląska, prosze prześlijcie mi też te tematy, bo nie moge otworzyć tego linku.. Moj e-mail to [email]
florestyna możesz mi wysłać zestawy z województwa śląskiego na maila [email]
z góry dziękuję :)
Bardzo proszę o wysłanie zestawów dla woj. śląskiego ! proszę !
[email]
prosze o wyslanie mi linka na maila [email] z zestawami dla woj. sląskiego z gory dziekuje :D
[email] prosze o zestaw woj slaskie
czy moglibyscie mi przesłac zestawy z woj.ślaskiego... bylabym wdzieczna ;) w pt mam ustna z angola,z gory dziekuje:) [email]
czy moglibyscie mi przesłac zestawy z woj.ślaskiego... bylabym wdzieczna ;) w pt mam ustna z angola,z gory dziekuje:) [email]
mogłabym także prosić o przesłanie mi scenek. [email]
Witam! ja takze z wojew. śląskiego i jak bywało wyżej chciałabym poznać choć parę zestawów z matury z Angielskiego z 2011 ;) mam 17 maturę i się dygam że ło.. mojej siostrze parę lat temu udało się zebrać wszystkie 50 zestawów ;( szczęściara :( Liczę na waszą pomoc. Pozd.
Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Praca za granicą

Zostaw uwagę