Witam! Ja z taka sama prosba jak kolega wyzej. Prosił bym aby ktos sie zabawil w egzaminator i ocenil moja prace.Z gory dziekuje za poswiecony mi czas Pozdrawiam
1)Zredaguj wiadomosc do swojego wspołokatora z zagranicy.
#Poinformuj go dlaczego musisz wyjsc
# Poros o zrobie zakupow
#Przypomnij od ktorej godziny otawrty jest sklep
# Podaj informacje gdzie zostawiles pieniadze
Radek,
I can't do the shopping today because J should go on extra lessons. Could you do shopping please. If you have time. The shop open 6-18. Money is on the table.
See you
XYZ
2) Po powrocie z Wielkiej Brytanii stwierdziles, ze zostawiles jedna ze swoich rzeczy w hotelu. Napisz list do wlasciciela hotelu.
#Poinformuj, w jakim terminie przebywales w hotelu i wyraz zadowolenie ze swojego pobytu.
#Napisz jaka rzecz zostawiles i dlaczego tak bardzo zalezy ci na jej odzyskaniu
#Opisz, jak ta rzecz wygląda i wspomnij gdzie prawdopodobnie ja zostawiłeś.
# popros o przeslanie jej do Ciebie i zaoferuj pokrycie kosztow przesylki.
Dear Sir,
I am writting in connection with my trip in England. I am staying in your hotel in 26-30 may. J was fascinated because this hotel was comfortable and I met a lot of nice people.
Unfortynately, I lost my book. I would like have this book in my home because J should learn.
This book was black and big, write by Adam Mickiewicz. I think that my book is romm number "9".
I would be gratful if you could send my book from me. I will pay.
Yours faithfuly
XYZ
Zapomniałem dodac ze chodzi mi o punkty.Ile jestem w stanie dostac za takie prace. Pirwsza praca jest oceniana - 4 pkt za 4 informacje i 1pkt za jezyk- razem 5 pkt. Natomiast druga praca jest na 10pkt( 4 za info, 2 za forme, 2 za bogactwo jezykowe i 2 za kompozycje). Nie za dobrze poszlo mi sluchanie i czytanie, wiec prosze o pomoc, chcialbym wiedziec w jakim jestem polozeniu, czy mam szanse zdac ta mature. Pozdrawiam