Prosze o ocenienie mojej pracy.Z gory dziekuje.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Ja z taka sama prosba jak kolega wyzej. Prosił bym aby ktos sie zabawil w egzaminator i ocenil moja prace.Z gory dziekuje za poswiecony mi czas Pozdrawiam

1)Zredaguj wiadomosc do swojego wspołokatora z zagranicy.
#Poinformuj go dlaczego musisz wyjsc
# Poros o zrobie zakupow
#Przypomnij od ktorej godziny otawrty jest sklep
# Podaj informacje gdzie zostawiles pieniadze

Radek,
I can't do the shopping today because J should go on extra lessons. Could you do shopping please. If you have time. The shop open 6-18. Money is on the table.
See you

XYZ

2) Po powrocie z Wielkiej Brytanii stwierdziles, ze zostawiles jedna ze swoich rzeczy w hotelu. Napisz list do wlasciciela hotelu.
#Poinformuj, w jakim terminie przebywales w hotelu i wyraz zadowolenie ze swojego pobytu.
#Napisz jaka rzecz zostawiles i dlaczego tak bardzo zalezy ci na jej odzyskaniu
#Opisz, jak ta rzecz wygląda i wspomnij gdzie prawdopodobnie ja zostawiłeś.
# popros o przeslanie jej do Ciebie i zaoferuj pokrycie kosztow przesylki.

Dear Sir,

I am writting in connection with my trip in England. I am staying in your hotel in 26-30 may. J was fascinated because this hotel was comfortable and I met a lot of nice people.
Unfortynately, I lost my book. I would like have this book in my home because J should learn.
This book was black and big, write by Adam Mickiewicz. I think that my book is romm number "9".
I would be gratful if you could send my book from me. I will pay.

Yours faithfuly

XYZ

Zapomniałem dodac ze chodzi mi o punkty.Ile jestem w stanie dostac za takie prace. Pirwsza praca jest oceniana - 4 pkt za 4 informacje i 1pkt za jezyk- razem 5 pkt. Natomiast druga praca jest na 10pkt( 4 za info, 2 za forme, 2 za bogactwo jezykowe i 2 za kompozycje). Nie za dobrze poszlo mi sluchanie i czytanie, wiec prosze o pomoc, chcialbym wiedziec w jakim jestem polozeniu, czy mam szanse zdac ta mature. Pozdrawiam
Prosil bym o sprawdzenie jeszcze tej notatki, polecenie to samo co wyzej. pozdrawiam

mark,
I'm go to the doctor. Please you go to the shopping. The shop open at 7a.m. the money are on table in the kitchen.
XYZ
Nie musze sie bawic w egzaminatora, jestem nim. Za notatke masz 5 punktow, wszystkie informacje przekazane, bledy w normie. Te druga notatke i list sprawdze jutro bo nie chce mi sie liczyc slow i bledow teraz:) ale nie jest najogorzej, z tego co widze
Druga notatka: 4 punkty (wszystkie informacje przekazane, za duzo bledow)
List:
3,5 pkt za informacje (nie zaliczony termin pobytu, bo uzyles czasu terazniejszego, czyli wyszlo na to, ze masz to w planach dopiero)
1 pkt za forme (za malo slow, brak zwrotu typu "I Look forward to your reply")
1 pkt za bogactwo jezykowe
2 pkt za poprawnosc
Razem 7,5 pkt

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę