ja miałam zestaw nr 14
1) miałam znaleźć dorywczą pracę na wakacje(kucharza wybralam), powiedziec jakie mam w niej kwalifikacje i doswiadczenie(2 lata w restauracji w moim miescie), dlaczewgo chce akurat ten zawód wykonywac (bo go lubie;p i mam doswiadczenie) i ile bede zarabiac(powiedzial mi babka ze 1000 $ to sie zgodzilam).
2)zgubiłam sie w metrze w Londynie (pamietajcie ze to nie zwykłe metro tylko wyjątek - TUBE!). mialam powiedziec jak to wygladalo (ze nie wiedzialam jak to sie stalo,ze bylam zagubiona i samotna nie wiedzialam gdzie jestem i co mam robic) co zrobilam w tamtej sytuacji (poszlam do policjanta który gdzies tam stal i z nim porozmawialam) i jak sie czulam(samotna, zdezorientowana, przestraszona) i co zrobie by wiecej do tego nie doszlo(bede miec mape ze soba).
3)odwołali mi spektakl w teatrze, miałam powiedziec ze nie chce zwrotu pieniedzy i dlaczego(bo mialam go obejrzec bo mi nauczycielka kazala ze szkoły), nastepnie mialam wyrazic swoje niezadowolenie z sytuacji(to źle;p) i powiedziec ze maja mi cos innego zaproponowac, na koniec przystac na propozycje pojscia na inny spektakt ale pod jakims warunkiem(ja wymyslilam ze maja do mnie zadzwonic jak spektakl znowu bedzie wystawiany)
Obrazek - na rysunku byłu dwie kobiety w kuchni(biała kuchnia z żółtymi kafelkami - w tle bylo widac jakis olej i rózne przyprawy i słoiczki), mloda dziewczyna ubrana była w niebieska bluze, trzymala w reku blaszke i scierke, druga najprawdopodobniej jej matka byla ubrana w jakis szal-apaszke(chyba czerwona) i w cos czarnego(chyba kostium bo nie dalo sie rozeznac co to dokladnie jest) i ta strsza cos próbowała i mrużyła oczy(chyba bylo gorace).
Pytania: 1)czemu te kobiety sie tam znajduja? (powiedzialam ze to mama i córka i ze najprawdopodobniej robia jakies danie na swieto) 2) czy uwazam ze jedzenie w restauracji jest lepsze od jedzenia w domu i dlaczego (powiedzialam ze w domu, wiemy co jemy, z czego to jest zrobione i jak przygotowane i ze l;epiej sie siedzi w domu przy stole i swobodnie rozmawia niz w restauracji)