egzamin ustny - pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
hej.
mozecie powiedziec czy dobrze mysle? ewentualnie poprawic? Nie jestem pewien co do przebiegu rozsz. egzaminu ustnego.
tak wiec wchodzi sie, losuje zestaw. 15 min przygotowanie. egazminator wola do siebie i ja w tym momencie zaczynam mowic o tych obrazkach - co widze nawiazujac do glownego problemu, tak? i jak dlugo o tym mowic? dopiero po prezentacji tego tematu dostaje pytania tak?
na sam koniec zadanie drugie.
Część,
a wieć masz 15 min na przygotowanie, potem zadają 5 lub 4 pytania do materiału , a potem mówiesz jaki temat wybrałeś i jak skonczysz esej to ma być ok 200 słów to zadaja pytania odnośnie tego tematy np. dlaczego nie wybrałeś drugiego tematu itp. Niech tu się jeszcze wypowiedza ci którzy już zdawali bo mam 26 i przyznam, że nie wiem ile powinno się średnio zdać odpowiedzieć a każde pytanie ? Myslę, że ogólnie liczy się wrażenie i żeby mówić, ale nie wypowidzą się ci co mieli. Bardzo proszę innych o opnie co myslę na ten temat.

Pozdrawiam maturzystów
Np. chyba zadaje pytanie What can you see in the pictures. A potem następne do materiału. A po tych pytaniach jest esej.
Kurcze ile ma byc srednio tych zdań w zadanym pytaniu 5-6?
ok. dzieki.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę